Positie : 18 mei 2018 : 15 u : 11°11' Z, 177° 58' O

Aan een snelheid van 8 kn (14,4 km/u) stuiven we naar ons doel. ETA (estimated time of arrival) Rotuma : morgen in alle vroegte. Je hoort ons niet klagen. Enkel onze billen krijgen het serieus te verduren. Op deze aan-de-windse koers, de boot voortdurend 15% scheef, op een ruwe zee, is het moeilijk je zittend te houden. Dat geldt vooral voor degene die aan de hoge kant van de boot zit. We wisselen geregeld van plaats en proberen binnen liggend wat uit te rusten. Maar het voortdurend heen en weer schuiven, het schrap zetten, bezorgt je buiten vermoeide spieren ook rode billen. Nooit gedacht !? 

Gisteren bij ons vertrek hadden we pech. Een grote zwarte wolk grijnsde, aan stuurboord zijde, een flink deel van de dag naar ons. We konden de hevige regenbuien eronder zien. Ze bewoog gelijk op met Jakker en het leek wel alsof ze ons de wind uit de zeilen nam. Pas toen de zon onderging, kondigde de wind zich terug aan. Uit met die motor, die eenmaal op temperatuur een hitte van om en bij de 90°C uitstraalt. Een heuse kachel in de kajuit, waar het toch al 30°C is.  
Misschien wordt dat in Fiji beter, het weerbericht heeft het elke dag over frisse nachten! Voor alle duidelijkheid ze bedoelen niet de Belgische frisse nachten.

 

Additional information