Positie : Majuro, Republic of Marshall Islands : 07°06,20 N , 171°22,43 O

 

Vrijdag 26 januari, 9u30. Net aangekomen in Majuro, vastgemaakt aan een boei (ankeren is hier niet aan te raden vanwege de vele koraalbommies ), een beetje groggy nog van de ruige tocht, mag je toch niet uitrusten. Het is vrijdag, straks start het weekend en als je dan inklaart, betaal je een overtime fee van 250 $.
Daarom snel Jak van het voordek hijsen en in het water laten, motortje neerlaten met de takel die Tony maakte en achterop bevestigen. Allemaal nogal wat werk voor twee vermoeide zestigers, werk dat we nochtans routinematig aflappen in een halfuurtje.

Onze speciale map “met papieren” in de waterdichte rugzak gegooid en weg zijn we. Chuck van Katie G brieft ons nog even over waar en hoe. Met de taxi ben je d'er zo en Jak kunnen we aan een
drijvende steiger achterlaten. Een ongekende luxe.Ook op dit atol slechts één straat met aan weerszijden water, één kant lagune, andere zijde oceaan. Alles ligt ver uit elkaar, geen centrum. De taxi lijkt nooit te zullen stoppen. Plots, heu, kijk daar eens ?! Bij een chique gebouw, the parliament building, wapperen twee eenzame vlaggen, tussen ontelbare lege vlaggenmasten : de Marshall vlag en de …...Belgische ! Zeker niet voor ons.


Bij de lunch in het Marshall Islands Resort ontmoeten we Laurie, directie-secretaresse van de secretaris-generaal, die ons kan vertellen dat de Belgische ambassadeur voor de Pacific op bezoek is. Vandaar.

Het inklaren verliep overigens nog nooit zo snel. Heel weinig schrijfwerk, stempel in paspoort en wegwezen !
Yokwe ( Hello).

Over de overtocht vertel ik volgende keer.

 

 

Additional information