Positie : op anker bij Port Denarau Marina.

Jep, we liggen er nog steeds, buiten vóór Port Denarau Marina op anker. Het is er rustig liggen met zuidoosten wind, in 5 m diep water. Enkel de vele ferries doen Jakker af en toe vervaarlijk schommelen. Niks om je echt druk om te maken. De “rough seas” die er buiten het rif staan, voel je hier niet.

We zijn hier om onze duikflessen te laten inspecteren. Een poging om onze duikcompressor te herstellen, zodat we zelf flessen kunnen vullen, is jammer genoeg mislukt. Wat er nog meer aan de hand is, kan enkel bij volledige demontage aan het licht komen...als Tony nog eens heel veel zin heeft.
We zullen onze gekeurde flessen voorlopig in duikcentra moeten laten vullen.


Port Denarau is van de zomerse massatoeristen ferry- en rondvaarthaven (in het cycloonseizoen), die we zo goed kennen, deels omgetoverd in een winterse (zeilseizoen) verzamelplek voor superjachten. Klinkende namen als Aquamarina, Dragonfly, Cygnus Montanus, Cavallo, Gran Finale, Glaze, Encore palmen het C dock in. We kunnen enkel de blitse, prachtig blinkende buitenkant bewonderen. Naar het interieur gluren we graag via het web. De bemanningen, heuse catwalkmeisjes en stoere binken, flaneren dan wél weer levensecht over de steiger.

 

 

 

Additional information