In de schitterend mooie omgeving van Malolo Lailai ofte Musket Cove kan je snorkelen met de honderden anemoonvisjes (“nemootjes”). Je kan wandelen op het strand of hogerop klimmen en de riffen vanuit de hoogte bewonderen. Je kan er bbq-en of een pintje gaan drinken onder het typische dak van palmbladeren. Af en toe kan je zelfs de spectaculaire landing van het watervliegtuig gadeslaan.

Wij beleven echter toevallig een speciale attractie : een honderdtal valschermspringers hebben zich in The Plantation Resort genesteld. Ze zorgen voor spektakel.

Para's bij valavond.

Meteen stapt de volgende groep in...

...en weg zijn ze weer.


De Cessna Caravan doet veel stof opwaaien.

De ganse dag horen we het hoge gefluit van een recht omhoogklimmend vliegtuig. Je kan de springers volgen, eerst speldenknopjes hoog in de blauwe lucht. Daarna hoor je de chutes openklappen en flapperen in de wind. Voor ons een erg bekend geluid dat mooie herinneringen oproept. In een ver verleden waren we immers lid van de vliegclub in Zwartberg waar ook een paraclub bij hoorde. Elk jaar organiseerden zij de Black Mountain Boogie. Een groots para evenement compleet met recordpogingen figuren vormen met zo veel mogelijk mensen. Een heel aparte sfeer.
Gek hoe je dan plots wordt terug geflitst, helemaal naar huis en naar de tijd dat we zelf paradrop deden met de Antonov II.


Ook de lokale mensen zijn geïnteresseerd.

 

 

Additional information