18°31,67 Z  172°24,22 O 

Vertrekken op onze huwelijksverjaardag ! Blijkbaar toch niet zo een goed idee. 
Na een paar uur rustig zeilen, valt de wind helemaal weg. Motoren maar weer. 
En dat gaat uren zo door. Tony houdt angstvallig de batterijen in de gaten. Hij heeft een slecht voorgevoel, de Sterling spanningsregelaar geeft alarm. Twee van de drie accu's worden veel te warm. Je kan er je hand niet ophouden. 
Ik schrik wakker van gestommel in de achterkajuit. Tony schakelt, het is twee uur 's nachts, die twee boosdoeners uit. Een voorlopige oplossing. Met één accu kunnen we niet goed functioneren . Koelkast, plotter, stuurautomaat Jefke , instrumenten, verlichting, laptops dat alles heeft elektriciteit nodig. Eén accu is niet voldoende.
Besluit : we varen niet naar Port Resolution (de baai waar captain Cook landde ) op Tanna. Immers, wat als die laatste accu ook de geest geeft, dan zitten we daar echt in de bush bij locals die zelf op de yachties rekenen voor technische spullen. 
Nieuwe bestemming : Port Vila (Efate) hoofdstad van Vanuatu. Daar hopen we redelijk uitgeruste winkels aan te treffen. 

Aan boord wordt het een uur vroeger (UTC + 11u) Vanuatu tijd.  De wind pikt terug aan en we rollen de zeilen uit. Wat is dat ? Ik krijg de schrik van mijn leven als vlakbij mijn hand een klein staartje over dek kronkelt. Onze gekko ?!? Dat beestje verstopt zich graag onder de touwen waarmee we nu de zeilen uitrollen. Van hem geen spoor. Is hij ontsnapt ? Maar zijn staartje is hij kwijt. Dat blijft nog vele minuten over het dek bewegen.

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com