Positie : 19 mei 2018 : Rotuma (Fiji)  12° 29 Z  177°07 O. 

Om 7u15 ratelt de ankerketting de 4 m die het hier diep is, naar beneden. Een uur na zonsopgang en er is voldoende licht, want zo moeilijk is het aanlopen van Rotuma, het meest noordelijke eiland van Fiji, niet. Helemaal geen pas, geen omringend rif, geen lagune. Heuvels die zijn er wel. Een weldaad voor onze ogen na zeven maanden platte atollen, waar palmen het hoogst uitsteken. 
Uiteindelijk hebben we toch nog bijna de ganse weg hierheen kunnen zeilen op een standvastige wind. Met een behoorlijke vaart want eindelijk geen stroom meer tegen. Op het laatst moest de rem er weer eens op (lees een paar reven in grootzeil en genua) om niet in het donker aan te komen. 

Nu is het genieten van het uitzicht op een Robinson Crusoe eiland voor ons alleen. Een schildpad komt even gedag zeggen. Wij mogen nog niet aan land. Dienen te wachten tot het gerucht zich via de “tamtam” heeft verspreid dat er een jacht in de baai ligt om in te klaren. Dan zullen de ambtenaren zich melden aan de steiger dwars van ons. Dat zal wel niet voor maandag zijn. Niet erg. Wij, en met name onze kont, rusten uit.

 
JSN Mini template designed by JoomlaShine.com