Positie : 11 mei 2018 :15u :  05 11,11 Z  177° 10,67 O 

Het champagne zeilen van de laatste dagen vergeet je maar weer. Hier komt het ?mannen-met-baarden? zeilen. Het keerpunt, crisispunt, bereikten we vannacht om 2u. De wind neemt plots toe en smijt Jakker op één zij. Snel zeilen inrollen, voor zover dat kan als je recht van je kooi, met een slaapkop, in het tumult buiten terechtkomt. De schade binnen beperkt zich tot wat op de grond gevallen spulletjes en een (met zout water) ondergelopen badkamer. De afvoer van de gootsteen stond open, daardoor spuit zeewater naar binnen. Een mens wordt laks als hij langer op een kalme zee is, vergeet de kraan dicht te draaien.
Vanaf dat crisismoment jakkeren we richting Tuvalu, dat kan nu plots, de wind is immers gedraaid. Prima, dat opent de mogelijkheid om daar even te stoppen, al willen we dat liever niet. Tuvalu is ook behoorlijk oost, een betere hoek om Rotuma aan te lopen. Maar dat is alles toekomstmuziek, nog twee à drie dagen te gaan tot Tuvalu. 

Intussen vangen we onze negende nacht aan, hakkend tegen steile golven. Af en toe lijkt het of Jakker uit de kraan naar beneden valt op het beton van een marina bodem.

Tony zingt vaak ons lijflied : ? Ik neem je mee naar warme oorden op een eindeloze reis....(Nobelprijs van Clouseau)....dit hoort er dan ook bij, zeker?

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com