Positie : 8 mei 2018 :15u :  00°30,07 Z  174°28,98 O 

Vorige nacht zwaaide onze groene Volvo Penta motor de scepter op Jakker. Onze brompot bracht ons een flink eind verder. Op een vijver-kalme zee sliepen we om beurt heerlijk in de voorpiek, die bij golven, bijna altijd dus, no go zone is. Met de deur dicht, is het de enige plek aan boord waar het motorlawaai niet doordringt. 

Diesel verbruikt dat beestje natuurlijk wel. En omdat onze tanks niet groot genoeg zijn, was Tony al vroeg in de weer mazout, uit de jerrycans die aan dek staan, bij te gieten. Nog terwijl hij daarmee druk doende is, steekt een fris windje op, waarop we nu nog steeds goed voortgang maken. We gaan wel op één oor (15% helling) en alle werkjes worden daardoor iets minder makkelijk. Maar wij bewegen ons alsof we nooit anders geleefd hebben. We hebben het ritme van het leven aan boord te pakken. Je staat er steeds van te kijken welk een aanpassingsvermogen een mensenlichaam heeft...na 5 dagen, dan toch. Ik bak een groot brood dat mag gezien worden. De yoghurt vliegt dit keer niet in het decor. 
O ja, we staken de lijn van de evenaar over vandaag. Niks te zien hoor, of zag ik daar toch even de drietand van Neptunus boven water. Het zuidelijk halfrond verwelkomt ons.  


Deze tekstjes worden op de site geplaatst door webmaster Karen. Omdat zij zelf op reis gaat de volgende dagen, zal alles iets minder vlot gebeuren. Een gewaarschuwd lezer...

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com