Positie : Majuro Atoll, Enemanot, 07°07,668 N , 171°18,587 O

“We are the easterbunnies and we bring you eggs !!!!!“ Zoë en Ashley van catamaran Unique hebben hun best gedaan, ze brengen de paassfeer erin. Op goede vrijdag zorgden ze ook al voor “peperkoek-achtige” easter buns, een Kiwi traditie.



Paasweekend met zeilvrienden bij Enemanot, eilandje in de lagune van Majuro, zo droom je het toch. Meestal is het zonnig, af en toe een bui, die vult de watertanks weer bij. De squall van vanochtend, die in de hoofdankerplek in Majuro voor suspense zorgde, er is een boot losgeslagen, doet ons enkel voor een uurtje vreselijk rocken. Warm is het altijd. In het water afkoelen lukt nauwelijks in water van 30 °.
Paasnamiddag verzamelen we op de trampoline van Unique. Negen volwassenen kunnen er makkelijk een plekje vinden. Kletsen met een drankje erbij, meer moet dat niet zijn. O ja, af en toe een duik in het kristalheldere water.

Tony in de hangmat, Jakker op achtergrond.


We relaxen : de gedroogde vis, weet je nog wel, is afgeleverd bij James ' dochter. Het mysterie van het niet-uitrollende grootzeil is waarschijnlijk (hout aanraken) opgelost. Na veel studeren op internet daagde het Tony dat hij de wanten (de roestvrijstalen kabels die de mast rechthouden) in Maloelap aangedraaid heeft. Op de beukende golven daarheen zag hij een lij-stag los heen en weer bewegen.
Door dit aandraaien kromt de mast echter wellicht te veel en in een gebogen mast een zeil opdraaien, is vragen om het ontstaan van vouwen in het zeil. Het rolt niet mooi op, zit dubbel en kan er niet meer uitgerold worden.
Zou de oplossing zo simpel zijn ? De mast gewoon ontspannen. Kan dat? Ongelooflijk maar waar, zelfs zonder lier kan Tony het zeil gewoon tevoorschijn trekken. Geweldig !!!!
Nu moet enkel de mast weer op (niet te veel) spanning gebracht. Daarvoor is nodig : een mooie windje zodat we met een beetje helling zonder golven in de lagune kunnen zeilen en de wanten regelen.

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com