Druk, druk. Met inklaren in Niue. Onze opwachting maken bij de Yacht Club die de boeien beheert. Alofi (het stadje) verkennen. Wassen. Voorzeil herstellen. Auto huren. Rond het eiland toeren. Snorkelen. Het weer in de gaten houden. Het weer in de gaten houden !!...en weer uitklaren vóór de volgende westenwinden arriveren.
Stukje bij beetje vertel ik er meer over.

Sailing Vessel Jakker, sailing vessel Jakker, would you please come to the wharf at 9 a.m. to meet the immigrations and customs officers ?”

Tony vermoedt achter het bedeesde, vederlichte stemmetje van de mevrouw aan de marifoon een beeldmooi meisje en schiet meteen in actie. Dinghy in het water, gelukkig hing de motor er al op, en op naar de betonnen kaai, Sir Robert's Wharf.

 

Jak ligt al mooi in haar vakje geparkeerd.

We weten al : in Niue is er zoveel golfslag bij het dok en helemaal geen plaats voor dinghies, zodat ze er een kraan hebben geplaatst om onze “autootjes” uit het water te hijsen, zodat je ze gewoon op de kaai kan stellen.

En inderdaad, bij de trappen hangt de haak van de kraan al klaar. Jaks, voor de gelegenheid, aangepast hijstouw inhaken, de kraan gaan bedienen, pijltje omhoog duwen, zwaaien, Jak op een kar laten zakken, naar de parking rijden, af laten glijden en nooit vergeten : kraanhaak terug 2 m boven het water gaan hangen voor de volgende boot.

 

Vijf ambtenaren, jonge mensen, staan klaar voor ons. We nemen plaats in een prieeltje, met wijde blik over het prachtige, kristalheldere water. Het volgende half uur vullen we papieren in (nee, we hebben geen hardnekkig hoestje of huiduitslag) betalen voor vuilnis en klaar !

Dan strekken we onze zeebenen die al vijf dagen en nachten op de boot gevangen zitten. Meteen maken Alofi (en Niue) een sympathieke indruk op ons. Mensen praten met je, hebben de tijd, in de Yacht Club, het Crazy Uga Café, het restaurantje Falala Fa

Het is kouder dan we gewoon zijn. Aangenaam om te wandelen, maar 's morgens en 's avonds bibberen we bij een temperatuur van 23°. Waar zit mijn fleece ergens? En een dekbed moet ik ook dringend opduiken. 

 

Zo ver van huis moeten we gewoon nog eens een Stella proeven . Schol !