Positie : 18°29,03 Z   158°50,74 W

Pierke is weer genezen. Topfit staat hij weer aan het roer. Doet het altijd nog iets beter, vooral zachter, dan Jekfe in de zware zeeën die ons geselen. En hij heeft geen enkele druppel elektriciteit nodig.
Tony heeft het weer opgelost. Vanmorgen vroeg zocht hij al in al zijn schattendozen vol inox bouten, schroeven, moeren, dingetjes allerhande. En hij vond een oud oogje gebruikt op Karens 470 bootje. Met de boormachine en twee lange schroeven toog hij aan het werk. Gaten boren. Vanuit de achterkajuit, waarvan het plafond even moest weggenomen, alles mooi vastzetten. Gemaakt! Het stuurlijntje kan weer via het oogje naar Pierke geleid.
Aan land zou die klus in een paar minuten geklaard zijn, in onze heftig heen en weer bewegende wereld waar je steeds één hand nodig hebt om je vast- of tegen te houden, duurt alles iets langer. Probleem weer opgelost en onze stroomvreter (Jefke) kan weer gaan rusten.

Ik zei het al : zware zeeën. Wel drie meter hoge golven met een frequentie van 9 seconden (zegt de weerman), vrij kort dus en 6 bf. wind. Niet leuk. De eerste helft van de nacht hebben we niet veel geslapen. Ook de regen wist ons te vinden. Het leven op zee zoals het is. We hebben snelheid geminderd, we liepen wel als een trein maar dat maakt het beuken in de golven alleen maar onaangenamer.
Duimen maar dat het deze nacht iets rustiger zal zijn.

Morgen komen we in de buurt van Aitutaki (Cook Eilanden), volgt dan de moeilijke beslissing : daar even blijven of verder zeilen.