Wordt het weer nog ooit beter? Komen de maanden met passaatwinden er nog ooit aan? We twijfelen sterk.
Jaloers lezen we blogs van zeilvrienden. Indonesië, Nieuw Caledonië, Nieuw Zeeland, overal is het beter weer dan hier. Ze leggen afstanden af waar het je van gaat duizelen. En wij zitten potvast. Het regent al bijna 36 u. De boot krimpt dan erg, vroeger zegden we dat ook al. Of ieders privé cirkeltje groeit. Wie zal het zeggen? We proberen geen stekels op te zetten, geen lange tenen te hebben, het zonnetje aan boord te zijn en meer van die fraaie uitdrukkingen. Een hele opgave.
Ok, af en toe kregen we een halve dag behoorlijk wat zon, waren er even geen squalls. Daar maakten we gebruik van om de Coral Garden roetsjbaan tussen de prachtige koralen nog eens te doen. Vlak langs het Le Taha'a Resort bevindt zich dit pareltje voor onderwaterliefhebbers. Je vertrekt helemaal aan het buitenrif, nog net niet op de oceaan. Laat je vervolgens door de flinke stroming meevoeren langs riffen en enorme koraalblokken, over zandplekken, tussen duizenden nieuwsgierige vissen. De enorme “titan trekkervis” (75 cm of zo) woont er ook nog steeds. Zijn vervaarlijke tanden blikkeren. Ik hou een eerbiedige afstand, deze vissen kunnen bepaald agressief zijn.
Woensdagochtend, de grijze wolken zijn nog niet wakker, lossen we de boei en vertrekken naar Bora Bora. Als de wind wegvalt, zijn we toch al meer dan halfweg.We motoren rond het ver uitstekend rif van dit beroemde eiland, passeren de Wind Spirit en de Paul Gauguin (de twee plaatselijke cruiseschepen) in de baai en stevenen op Bloody Marys af. De voorlaatste vrije boei is de onze!
Vóór de avond inzet, valt de regen alweer met bakken naar beneden.

Hevige valwinden komen daar de volgende dagen nog bij. Zo erg dat we niet van boord dúrven. Jakker helt zwaar over en zwaait vervaarlijk. Stel je voor dat het touw van de boei niet houdt.
Vrijdag de dertiende zijn we inmiddels, honderden liters water scoorden we. Maar wij willen eigenlijk enkel een bloody mary gaan proeven tijdens happy hour. Is dat écht zo veel gevraagd?

Zie je Jakker liggen ? 

En... het is ons nog gelukt ook !