Een week toeren we nu al rond bij de tweeling eilanden, Raiatea, het heilige en Taha'a, het vanille eiland. Ze liggen broederlijk naast elkaar en delen het enorme rif dat hun beiden omringt. De baaien zijn keidiep tot aan de kant en hoewel we helemaal geen liefhebber van boeien (corps morts) zijn, pikken we er nu toch, blij, geregeld eentje op. We proberen die ankerboeien dan op dek te trekken, dan vallen ze ons 's nachts tenminste niet lastig. Te vaak werden we 's nachts als wind of stroom draait wakker “geklopt” door zo 'n boei. Boem, boem, boem aan mijn kant van het bed, boem boem boem aan Tony's kant.

Het weer is nog steeds wisselvallig, Belgisch herfstweertje bij 30° plus. Vier dagen grijs, dan weer twee dagen zon.
Op zo'n zonnige dag botsen we, in Uturoa (hoofdplaatsje van Raiatea) waar we een plekje aan de kaai hebben bemachtigd, op ons duitstalig wandelgezelschap (bemanningen van Vanupieds en Nuwam II) van vorig jaar. We twijfelen niet, vatten meteen samen de wandeling naar de top van de berg van de “antennes” van Uturoa aan. Anderhalf uurtje klimmen gaat als vanzelf als je veel bij te babbelen hebt. Het zicht op de lagune en Bora Bora in de verte raak je nooit beu.

 

Als de volgende dag de Dream Yacht Charterboten hun plaats aan de kaai opeisen, gooien we los, richting Taha'a. De voorbereidingen voor een manche van de Tahiti Pearl Regatta zijn in volle gang.

 

Ook in de diepe baai tegenover de Coral Garden pikken we een boei op. Perfect rustig is het hier.

Tijd om onze pas nieuw geverfde campinggasbussen te vullen met gas uit de grote gasbus. Je laat de zwaartekracht gewoon zijn ding doen. Het vloeibare gas loopt in de bussen, 20 minuten wachten. Als de campinggas bus vol is, zakt ze naar de bodem van de emmer water waar ze in ligt. Nog even wegen ter controle, klaar.
Het moeilijkste deel was de verbinding tot stand brengen. In hoeveel winkels hebben we naar de passende aansluitstukjes gezocht!

 

Nu is het wachten op een paar uurtjes zon tussen al dat grijs, één van de komende dagen. Dan kunnen we nog een keer de natuurlijke zout-wildwaterbaan Coral Garden doen.