Marina Papeete is, met zijn pas aangelegde wandelboulevard en bijbehorend Park Paofai, een aangename plek om met je boot te liggen. Twee dingen echter gaan je snel op de zenuwen werken : het drukke verkeer op de weg achter de boulevard en de ferry's, die bij het binnenvaren zoveel golven maken dat je vaak vreest dat de kikkers (klampen waar de touwen aan vastgemaakt worden) uit het dek scheuren. Om half zes is de heerlijke nachtrust over en begint het schommelen en rukken aan de touwen.

We willen wel graag weg hier, even rustig op anker liggen, maar iedere week duikt er weer een andere reden op om ons verblijf nog een weekje te verlengen.
Dit keer is het de komst van slecht weer en mogelijk een tropische depressie of erger.
Om die reden zijn we al naar de andere kant van de steiger verkast. Zo kunnen we beter de noordenwind en eventueel veel regen van die kant aan. Jakker hangt mooi in de touwen, we hebben zelfs rubberen dempers gekocht.

Berichten over cycloon (= orkaan in de Zuid-Pacific) Ula, bereiken ons vanuit Fiji waar nogal wat bevriende schepen overzomeren. Ula verwijdert zich nu richting Vanuatu.
Wij houden twee goeie websites in de gaten, dat kan gratis als je in de marina ligt :: www.windyty.com en www.cyclonextreme.com.  Afwachten is nu de boodschap.