De voorbije week hebben we ons een beetje laten sturen door de draaiende, felle wind en de hoge golven. Steeds de best beschutte plek zoekend hebben we bij Hana Iti, halfweg Huahine, aan een boei gelegen. Enkele dagen later ankerden we vlakbij het azuurblauwe ondiepe water van Avea Baai in het zuiden en vervolgens pikten we een boei bij het dorpje Haapu.
Samen met de crew van Dreamtime en Pitufa vierden we happy hour in Relais Mahana en lieten ons de pizza van de roulotte smaken.

In Haapu maakten we kennis met Mariella en Bernard van het kleine “magasin”. Bea, een rondborstige Polynesische waarmee we aan de praat raakten bij het dok, nodigde ons uit bij haar thuis. Wankelend onder het gewicht van bananen en pompelmoezen raakten we terug bij onze Jak.

Aan fruit geen gebrek in Huahine. Met Christian en Birgit (Pitufa) maken we er een spelletje van. Wie vindt het meeste fruit of pompoenen langsheen de weg? Telkens je gaat wandelen neem je mee : een plastic zak, een mes en, na vandaag weten we, ook een oud T-shirt. Bij het afsnijden van de bananen sproeit het sap in het rond, de vlekken die dat op Tony's T-shirt maakt, krijg ik er niet uit. Waar is tante Kaat als je haar nodig hebt? Jammer, geen internet hier om haar digitaal te raadplegen.

Het geplukte fruit moet nog wat verder rijpen. Maar van de groene papaya's maak ik meteen een verrukkelijk slaatje.