Regen, regen, regen.  We ontbijten "binnen", zoals in Zeeland. Dit betekent : er is meer loos dan een klein buitje. Windvlagen die van overal schijnen te komen, maken de kuip kletsnat. Daar helpt geen buiskap aan.
Het is maar heel stilletjes aan de boeien bij Mai Kai Yachtclub (sinds gisteren zijn we, na anderhalve week in het paradijselijke zwembad, terug hier)...alle vertrekplannen van de boten : on hold! Als je altijd stralend weer en geweldig zicht hebt, schrik je wel even van deze mist. Van zichtnavigatie tussen de riffen is al helemaal geen sprake.

 

 

Het goede nieuws...we verzamelen heel veel water. Daar moet een beetje watermaker tig uren voor draaien.

Het slechte nieuws...we hebben geen paraplu meer. Eergisteren heeft onze grootmoeder paraplu de geest gegeven. Komt ervan als je die niet enkel tegen de regen gebruikt, maar ook als scherm tegen overspattende golven bij een ruw in-de-winds tochtje, met onze Jak. Maar het bezoek aan de zuidpunt van Bora Bora, Matira Point, samen met Philippe en Sandra was tof.

 

Philippe en Tony genieten een ijsje.

Wij vinden Bora Bora leuk.
Onder cruisers is dit wat on-cool. Je moet van afgelegen, verlaten eilandjes houden.
Hét eiland bij uitstek bekend om zijn mondaine bungalow-over-het-water resorts en zijn celebrities (vorige week was Jennifer Anniston nog hier) is totaal "fout".

Maar als je simpelweg de resorts links laat liggen, ontdek je een wat slordig, erg relaxed typisch Polynesisch eiland. Je staat versteld van het hoofdstadje Vaitape. Weinig toeristen, helemaal geen luxe. Ok, er zijn een aantal "parel- en souvenirshops" maar voor de rest, vooral lokale mensen, de traditionele bloem achter de oren. Roulottes, standjes waar je zelf gekweekt fruit en tomaten kan kopen. Heel sympathiek.

Matira Point, zelfde verhaal. Veel vriendelijke inlandse mensen in de lokale supermarktjes. Kleine pensionnetjes. Caféetjes aan het mooiste strand van Bora Bora.
Pora Pora eigenlijk, Polynesiërs kennen geen B. Toen de Amerikanen het eiland overspoelden ten tijde van WO II, hier een militaire basis bouwden en kanonnen neer pootten, klonk het uit hun kauwgom malende mond als Bora Bora...en zo is het gebleven!
Pora Pora betekent "handgeklap", als in :  van bewondering. Wij klappen zeker mee.

Nog maar eens Jakker...in Bora Bora.

Boomhut op het strand.

 

 

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com