Glashelder.
Het glasheldere water van Baie de Cook verruilden we vandaag voor het... glasheldere water van Baie Nuarei. Dit is onze laatste stop vóór we Jakker gaan vastbinden in de marina. We hebben zelfs een deel van het traject  hierheen kunnen zeilen. En de zee was een spiegel. Echt de Pacifica, zoals de dag waarop ze haar naam kreeg.
Vandaag rimpelt de oceaan amper over het rif een honderd meter van Jakker vandaan.

 

 

Golven.
Normaal donderen de golven van de oceaan stuk op deze barrière, deze muur gebouwd door miljoenen kleine, kalkafzettende diertjes. Oceaangolven die ontstaan door slecht weer duizenden mijlen ten zuiden van ons. (We zitten op het zuidelijk halfrond dus kou en slecht weer komen niet van het noorden  !)
Dan herken je riffen van heel ver door een mistgordijn van druppeltjes erboven.  Dit zijn de golven waar surfers dol op zijn.
Nu lijkt het wel of er geen rif is en we open zee liggen.

Alweer.
Makkelijk om nu in die vijver walvissen te spotten, merkt Tony op en ja hoor ze zijn er weer.  Wordt dit vervelend?  Voor ons niet.
Ze liggen daar maar wat te plonsen, hun zwarte ruggen in de zon. Waw, dit zagen we nog niet : eentje steekt haar 6 m lange witte borstvin  (1/3 van haar lichaam) als een zeil recht omhoog. Wenkt zij ons?
Maar dan komt de echte show : dat 20 ton zware lijf springt plots, als een dolfijn,  helemaal uit het water, blaast eens goed uit  en doet dit nog een paar keer over.
Met de verrekijker is alles goed te volgen, te ver voor foto's. Spijtig.

Volgende ochtend.
We gaan inkopen doen in de Champion en willen ons gaan aanmelden in de marina er vlakbij. Dit is zo een tiental minuutjes varen met de Jak...tenminste als je geen dolfijnen ontmoet op je pad.

 


We kunnen niet anders, moeten blijven kijken. Ze zwemmen vóór onze boeg, gewoon in de lagune, blijven dicht bij elkaar als een klasje maar een enkeling springt hoog uit het water en draait vliegensvlug een vijftal keer rond zijn as.  
 
Zouden de mensen in het Ia Ora Sofitel resort vlakbij ook zoveel zien als wij? Ze betalen in ieder geval genoeg (380 $ per nacht).

 

 

 

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com