Hanavave Baai (op Fatu Hiva).
De wonderlijkste, mooiste baai ter wereld.
Zeilers van alle tijden zijn het roerend daarover eens. Ons intrigeert de baai al sinds we er 40 jaar geleden over begonnen lezen in elk wereldzeilers verhaal dat we verslonden. Wij spelevaarden toen nog met onze 420, een open bootje.
Liggen wij hier nu echt? Waar Thor Heyerdahl een jaar leefde.

Baie des Verges heette deze fjord-achtige inham. De reuzengrote lava formaties laten niks aan de verbeelding over. Baai van de Penissen. Nu is de officiële naam : Baie des Vierges, dank zij de eerste missionarissen die er ook voor zorgden dat de mensen niet meer naakt rondlopen.

Voor ons is het alsof we in het decor van een film zijn beland. Hoge, ruige vulkanische bergen, de toppen vaak in de mist hangend. Meer naar beneden overweldigend, uitbundig groen en daartussen tinten roodbruin. Tussen de bergen zie je lichtgroene valleitjes, meer rotsen, steeds van verschillende hoogte...Laat ik het maar opgeven, dit lukt me niet. Dit kan ik met de beste wil niet beschrijven. Ik vrees dat ook onze foto's deze baai niet genoeg eer aan doen.
Een sprookjesdecor. Iets voor Lord of the Rings. Je verwacht zo elfen te zien...helaas, het zijn geiten.

In dit decor beginnen we aan het opruimen van de boot en aan het poetsen van de romp, onder en boven water. Elk schip dat hier toekomt ziet er vreselijk uit.
De romp is helemaal groen en geel uitgeslaan. Onder water hechtten lange eendenmossels zich vast. Misschien helpt het zoete water van de rivier ons een beetje om de beestjes te verdrijven.
Toch wordt het alweer, werken aan je boot in het paradijs.

 

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com