Broden en vissen:
Slapen doen we steeds beter. Vannacht waren de golven ook iets minder hoog, rustiger in de boot dus. Problemen hebben we nu wat meer met wakker worden. Komt dat omdat we meer relaxed zijn? Of zijn we gewoon meer moe door het wachtsysteem dat we nu al 10 nachten volhouden? 

Om wakker te blijven, tijdens onze wacht, lezen we veel. We bestuderen de gidsen over Polynesië en bereiden ons zo langzaam voor op het "land". We zijn ook begonnen met films  kijken op de tablet. We genieten van het herbekijken van de eerste afleveringen van de serie "Rome". Zo vliegt de tijd. 

Vandaag hebben we het druk. Vermits het gisteren erg ruw was overdag, hebben we er maar een koude-restjes-dag van gemaakt. Bij pieken met 30 knopen wind ga ik geen aardappelen of pasta koken. Je zal de pan maar over je heen krijgen. Ik mag er niet aan denken. 

Dus bak ik nu brood en probeert Tony te zorgen voor vis op de plank. 
De vliegende visjes die met tientallen elke ochtend aan dek liggen, zijn te klein voor een maaltje, bovendien helemaal uitgedroogd en vastgeplakt aan dek. Ganse scholen (of moet je zeggen zwermen ?) vliegen nog steeds naar hartelust rond de boot. 
Er scheren ook geregeld stormvogeltjes over het water. Ander leven hebben we laatste dagen niet gezien. En...de vissen, zo hoor ik van Tony, willen niet bijten bovendien. Het zullen eitjes worden vanavond !

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com