Bananen en pompoen.
De wind blijft waaien en Jakker blijft "lopen". Het waait nu iets minder hard (16 knopen   = 4 - 5 bf) en het is ook niet plat voor het laken. Halve wind denderen we als een trein. 
Er zit enkel nog één rif in de genua en de boom hebben we nu niet nodig. 
Voor de leken : we kunnen onze zeilen kleiner maken door ze op te rollen. Dit is nodig als het harder gaat waaien. Er staan "streepjes" op, voor elk "rif" dat je erin zet. 

Leuk is dat Tara lustig met ons meezeilt op een afstand van zo een 6 zeemijl. Regelmatig kletsen we over de marifoon. Met z'n twee op de wijde oceaan voelt een stuk veiliger aan. Mocht het nodig blijken, kunnen we elkaar proberen te helpen. 

Maar voorlopig heb ik enkel zorgen met mijn bananen. Je weet het op voorhand. Als je een tros groene bananen koopt, zijn die allemaal op hetzelfde tijdstip rijp. Dus maak ik vandaag maar bananenmousse. Hebben we meteen een dessertje. Morgen eens banencake of bananenbrood proberen. 

Dagelijks kijk ik al de groenten en het fruit na. Morgen staat er pompoensoep op het menu en spekjes...erg winterse kost. 't Is van te moeten. Het spek nadert zijn vervaldatum en de pompoen is nog een Panamese! 
En geloof me, dat smaakt, ook bij 32 °C!

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com