Donderdag : 1 mei 2014 :
Niet enkel thuis, in Genk, dansen ze vandaag om 1 mei te vieren. Wij zijn solidair en dansen mee, op de golven. Weinig keuze hebben we natuurlijk met steeds ditzelfde weerpatroon. Rond 18 knopen wind uit ZZO. Golven van 2,5 m. Sinds we het grootzeil erbij zetten, met drie reven weliswaar, dus heel klein, lopen we harder en liggen tegelijk toch stabieler op één oor. Zon wisselt af met te veel wolken. Onze zonnepanelen laden niet optimaal op. Maar problemen hebben we nog niet.  

Benieuwd of het eten maken vandaag makkelijker gaat. Gisteren had ik assistentie van Tony nodig. Hij moest potten en pannen vasthouden en voorkomen dat uien, paprika's en andere ingrediënten door de boot gekatapulteerd werden. Toch wil ik niet elke dag tot boterhammekes dag uitroepen. Tony vindt dat al helemaal niks. De nacho's waren heerlijk.

Vanmorgen blijkt dat we wat uitlopen op Tara die gisteravond op onze hoogte voer, 5 NM ten zuiden van ons. Tot zij ook weer meer zeil zetten. 
Praten met elkaar wordt nu erg makkelijk. We zijn zo dichtbij dat we gewoon via de marifoon (reikt zo een 20 NM) kunnen oproepen en babbelen.

Er passeert ons een vrachtschip. Op dit grootste open stuk water ter wereld varen toch nog andere boten. 

De zee lijkt iets kalmer te worden en we zien weer veel scholen vliegende vissen. Elke ochtend moeten we een paar exemplaren van het dek plukken. 
Ingenieus ontworpen die beestjes. Hun asymmetrische staart, het onderste deel veel groter om hen te lanceren. Dan die prachtige borstvinnen als vleugels waarmee ze tientallen meters over het water kunnen vliegen. Allemaal ontwikkeld om aan hun vijanden te ontsnappen. 
Alle tijd hebben we om rond te kijken en ons over de natuur te verwonderen.

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com