Woensdag 30.04.2014 : 
Meer dan 2 dagen en 2 nachten jaagt een wind van 20 knopen en meer ons voort over de Stille Oceaan. Zo stil blijkt die trouwens niet te zijn. Hoge golven maken het leven aan boord niet makkelijk. Op elk ogenblik kan je ergens tegen een deur of kast geworpen worden. Zelfs Tony heeft een pracht van een "blauwe plek". 
Altijd moet je één hand vrijhouden zodat je je ergens kan vastpakken. Probeer het maar eens. Op die manier is jezelf wassen, koffie zetten, eten maken, bepaald niet makkelijk. Komt daarbij dat alle voorwerpen die je nodig hebt voor deze activiteiten een eigen leven gaan leiden en bijna nergens veilig kunnen worden neergezet. 
Maar we klagen niet want we gaan vooruit! 

Vanmorgen is de zon weer van de partij. Overal schitteren hoge witte golftoppen. 
De boot ziet er fris gewassen uit, het aangekoekte zout is er vannacht afgespoeld tijdens de fameuze regenbuien die ons deel waren. 

Deze buien hebben ervoor gezorgd dat we ons wachtsysteem wat hebben aangepast. 
We houden onze drie uur op en drie uur af nog wel aan. Maar vannacht is de persoon van wacht ook altijd binnen gebleven. De boot dicht anders regende het binnen. 
De man van wacht maakte het zich comfortabel in de achterkajuit, las wat, sliep wat en spiedde af en toe de horizon af naar andere boten. 
Veel crews slapen met twee tijdens deze overtocht waar weinig scheepvaart is. Trouwens de alarmen van AIS en radar waarschuwen je voor andere boten en squalls.

Helemaal leeg is deze oceaan natuurlijk niet. Gistermiddag was het even schrikken toen uit het niets plots op minder dan een vierde mijl een grote vissersboot opdoemde. We kennen die van in Panama City.  Hoge uitkijkpost, helikopter aan dek. Hij toeterde drie keer ter begroeting. Door de verrekijker zien we hen wuiven. 

Daarnet hadden we ook marifoon contact met Tara, de Nederlandse catamaran met Erno en Frieda aan boord. Ze hadden een verschrikkelijke nacht en vanmorgen moest Erno in de mast. Maar alles is weer onder controle nu. 
Zij halen ons langzaam in. Ook naar hen wordt het uitkijken, vooral vannacht. 

Nee, alleen op de wereld zijn we niet.

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com