Terug naar de stad.
Einde vakantietje in Las Perlas, we moeten terug naar de stad.
We nemen afscheid van ons eilandje dat er 's zondags zo uitziet

en door de week, zo,

en dat zelfs mensen op superjachten kan bekoren. In dit geval de Hyperion.

Terug in het steeds dichter bevolkte "botendorp" van La Playita begroeten we de Time to Dive - duikavonturiers uit Coiba. Na een ontbijtje op Jakker bezoeken we samen de oude stad, Casco Viejo, een Cubaans bruin café, dé lokale rommel-winkelstraat...
Tussendoor luisteren we naar hun spannende verhalen over duiken met heel veel haaien, grote roggen en schildpadden. Over eten en drank bietsen van cruiseschepen. Over verwend worden door parkrangers. Toffe herinneringen die Lien en Julie straks op het vliegtuig mee naar huis nemen.

Pacific Puddle Jump.
Ook voor ons komt het vertrek uit Panama dichterbij. Als echte trekvogels verzamelen zeilers zich op onze ankerplek om de sprong over de grote plas te wagen, nu het orkaanseizoen in de Zuid Pacific ten einde loopt.

Voor het eerst tijdens onze reis schreven we ons in voor een rally : de Pacific Puddle Jump (Duik in de poel...vrij vertaald) ingericht door het zeilblad Latitude 38 uit San Francisco. Inschrijven is gratis. Je krijgt een hoop informatie over Frans Polynesië en bent geregistreerd. Er is natuurlijk ook weer een "radio netje" voor onderling contact, altijd tof als je helemaal alleen op zee zit, bovendien een extra veiligheid.

Vandaag geeft de Puddle Jump een officiële "vertrek party".
Karen en JM gaan mee, horen ook bij de Jakker crew. Iedereen krijgt zijn "5 minutes of fame" tijdens een interviewtje voor het zeilblad.

Er wordt een etentje in Papeete, Tahiti,  uitgeloot. We hebben niet zoveel geluk als Narid enkele jaren geleden. Die wonnen toen een verblijf in een hotel in Tahiti ! Een pet, dat kan er nog net af voor ons.

 

 

 

 

 

 

 

 

Als we met onze Jak terugvaren, doet een klasje koeroggen een dansje rond ons bootje... een voorproefje van wat ons te wachten staat ?

 

 

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com