Stress, stress, stress !
Mensen van het platteland (in ons geval eerder de "platte" zee), op bezoek in de stad, krijgen er mee te maken.  Veel te veel signalen, input, lawaai en drukte.

Na vier maanden vooral stille ankerplekken, piepkleine stadjes met amper auto's en weinig  mensen, slaat ons hoofd tilt bij het binnenvaren van de Puna'auia Pas, naar marina Taina (in Pape'ete, de hoofdstad van Tahiti). Op een paar meter van Jakker krult een enorme surfgolf. Tientallen mannetjes op boards liggen te wachten op het ideale moment om de surf te pakken.
Aan bakboord, voorbij de boeienlijn, krioelt het van speedbootjes. Het is zondagmiddag. Zoals overal in de tropen staan mensen, cocktails in de hand, in het water te praten. De barbecue wacht langs hun, poten in het water. Overal schalt muziek. Aan stuurboord racen de pirogues  (klassieke slanke Polynesische boten met uitlegger) . De roeiers met groene palmenkronen op het hoofd, echt zoals in de tijd van Cook.

We zullen weer moeten wennen aan al dit gekrioel .  Even bekruipt me het gevoel : "Ik wil terug naar onze rustige ankerplekken van de laatste weken. "

Hier moet weer zoveel : inkopen doen en onze was, mails checken, bankzaken nakijken, werken aan de website, de stad bezoeken, mensen ontmoeten, happy hour meedoen. Een dag is veel te kort.


Als ik de website comments van de voorbije weken lees, weet ik dat mensen een verslagje van mij verwachten. Maar rustig de tijd nemen om iets te schrijven, zoals ik dat gewoon ben, kan hier niet. Stress !!! Zenuwen !

Tony schudt het grijze hoofd. Snapt mijn zenuwachtigheid niet. Hij heeft het hier best naar zijn zin, zou liefst elke dag in de Carrefour gaan rondkijken, naar de laptops, de fototoestellen en de boeken en in het voorbijgaan een ijsje genieten.

Kom nu hier toch eens zitten en kijk naar deze schitterende ankerplek "with a view" ! Die grillige vulkaanpieken van Moorea, met op de voorgrond het kristalheldere water van de lagune...schandalig mooi ! Vergeet je verplichtingen en geniet. Zal ik doen...alles kan tot morgen wachten.

 

 

 

 

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com