Leander, Lyam, Roxie, luister eens. Eindelijk, eindelijk hebben we hem gevonden. Net zoals in de film, wonend in een anemoon-huisje, druk naar binnen en buiten zwemmend, fel bewegend met zijn vinnetjes (oma kon niet goed zien of er eentje groter was dan het ander). Kan je al raden wie we zagen ? Jullie vriendje Nemo, het clownvisje !

Jammer genoeg hadden we het fototoestel niet bij. Maar Karen (die dit tekstje op de site plaatst, wij hebben even geen internet) kan wel voor een foto zorgen.Dit moest ik toch even rechtstreeks zeggen aan de kleintjes thuis. Hoe vaak hebben we samen "Finding Nemo" gekeken?
Alle andere vissen uit de film zien we hier, zoals steeds, ook weer. Hoe prachtig en natuurgetrouw ze verschijnen in de Disney tekenfilm, ongelooflijk. Enkel de kleuren van het koraal zijn wat overdreven, vind ik, tenzij je zwemt in de Fakarava Zuid Pas.

We beloven Seppe en Fien (Nautilus) morgen mee te nemen op bezoek bij Nemo.
"Nooit iets beloven," is Tony zijn devies.
En wat gebeurt er : de golven nemen tijdens de nacht flink toe. s'Ochtends staan er echt gigantische rollers op het rif. Surfersweer ! Die enorme, holle branding slaat kubieke meters water over het rif in de lagune, water dat door de passen weer naar buiten móet, en snel ook. Daardoor ontstaat er een alles meesleurende stroming in de lagune, snorkelen is haast onmogelijk vandaag.
We doen een poging maar hoewel Nemo zich in zijn anemoon zwemmende houdt, de kinderen stromen er gewoon voorbij. We blijven dicht bij de dinghies, houden de kinderen goed in de gaten. Ze leren vandaag veel bij maar de piepkleine Nemo kunnen ze niet zien.

En weer is er een happy hour en weer zeggen we: "Tot ziens...in Bora Bora, dit keer." Nautilus gaat verder naar Taaha. Wij gaan hun geheim strandje hier op Huahine zoeken.
We vertrekken niet zonder een aantal elastiekjes-"loom"armbandjes die de kinderen voor ons haakten.
Het verbaast ons steeds opnieuw, de wereld is toch echt een dorp, of dacht je dat hier in de enige supermarkt van het slaperige eilandje Huahine, de Super U, geen zulke knutseldoosjes te koop zijn?

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com