Er wordt wat afgewerkt door zeilers op plekken als Pape'ete. Ik ga het cliché niet nog een keer herhalen.
Je vindt er werkplaatsen en kan veel spullen bestellen.

Nautilus gaat hier eindelijk iets doen aan hun "flodderend" roer.  Het bovenste lager is uitgesleten en hun roer "klongt" echt bij elke golf. Probeer dit maar eens een volle oceaan te aanhoren zonder door het dak te gaan. Probeer die beelden van een zinkende boot maar eens weg te duwen.
Tony blijft het zeggen : "Een oceaan oversteken is een ware slijtageslag voor boot en bemanning. Alles moet kapot. Om de 9 seconden van de ene zij op de andere balanceren, wie houdt dat vol."

Nautilus verkast dus naar Marina Taina. Tony, die deze klus al twee keer klaarde, wist hen  ervan te overtuigen de boot niet uit het water te halen.  Hans is tenslotte beroepsduiker.  In het rustige water van de haven halen ze met drie man het roer boven water. In de auto van een vriend gaat het dan naar de werkplaats. Daar draait men twee nieuwe lagerbussen. Dezelfde drie man én Katrien zorgen ervoor dat het roer drie dagen later weer op zijn plek zit, met een perfect passend lager. Voor meer uitleg én foto's zie www.nautilusatsea.blogspot.com.

Terwijl de mannen het zware werk voor hun rekening nemen, doen de vrouwen, hoe cliché, de was. Op een boot is geen plaats voor dolle mina's.
Eindelijk is hier water a volonté. Alles, van kleren tot kussens en dekentjes, krijgt een beurt.  Niet te veel ineens want mijn handen schreeuwen dan om genade.

Maar wat een wasplaats heb ik.  Een glasheldere onvoorstelbaar lichtblauwe lagune beschermd door het rif waar de golven schuimend bulderen, af en toe iedereen opschrikkend met het geluid van een echt kanonschot. Daarachter het hoog oprijzende Moorea dat je nooit beu gezien wordt en dat ons elke dag weer lokt.

Je merkt het, zelfs als we hard werken, weten we onze exotische plek te appreciëren. Maar wat wilde ik graag dat de kinderen dit ook konden beleven. Stiekem ben ik een beetje jaloers op het gezinnetje op Nautilus.

 

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com