Geld hebben we nodig. Dollars. Enkel in een paar winkels in Bocas kan je met kredietkaart betalen, de andere vragen cash.  Dus wij naar het kastje in de muur. Ja, zo een ding hebben ze hier ook. Eén ATM machine en één bank.

Maar de laatste dagen gaat het goed fout. Er komt geen geld uit de schuif. Eerst lijkt alles normaal te gaan, ik druk de juiste toetsen in, tot plots de transactie afgebroken wordt. Ok, dit gebeurt vaker. Proberen we gewoon later nog een keertje.
Maar, en dit is nieuw voor ons : het bedrag gaat wél van onze rekening. Op een avond maakt Linda er ons attent op.  Wij controleren en ja, hoor, onze rekening is behoorlijk "lichter"... terwijl onze portemonnee niet dikker is.
Oeps.  Blijkbaar doet de storing zich in heel Panama bij de ATM machines voor. Problemen na een update of zo??!!  Dat is de uitleg die we krijgen. Er moeten heel wat gedupeerden zijn. Schrale troost.

We krijgen dat geld wel terug, verzekert onze bank ons. We moeten er echter wel wat voor doen! Betwistingsdocument downloaden, scannen, printen, invullen, opnieuw scannen en verzenden. Makkie ? Maar wij hebben nu eenmaal geen kantoortje waar de apparaten mooi op de kast staan. Nee, voor ons is het weer eens in de achterkajuit alias berging duiken. Tassen met duikmateriaal, duikflessen, emmers, grabbag, alles moet eruit, doorheen de smalle deur, om eindelijk bij de box met onze printer te raken.  Plasjes zweet vormen zich op de grond.
Maar...we kunnen het aan boord en hoeven niet op zoek naar één of ander "kopieerwinkeltje" aan de wal.

Een paar uur, en wat nieuwe inktcartridges later, is het ingevuld formulier verzonden. Ons deel is gedaan.