Weet je nog van Tonys studie over het grote aantal vrouwelijke backpackers all over the world? Laat nu toevallig toch wel twee pracht studie-exemplaren ons pad kruisen, in het dorpje Old Bank. Wij ontmoeten de Hamburgse meisjes op een terras, waar anders? Silke en Lina zijn midden twintig en hebben net hun rechtenstudies achter de rug. Een reis naar Midden-Amerika leek hun wel leuk, vooraleer aan het serieuze werk te beginnen.
Silke stelt gewoon de vraag : "Zouden we eens voor een tochtje op jullie boot mee mogen?" Och ja, waarom niet.

Als ze de volgende dag aanmonsteren, hebben ze een grote bus water mee, een rijstmaaltijd en fruit! Ze hebben beiden al wel eens gezeild dus Zilke hijst de zeilen en Lina staat aan het stuur. Zo varen we gezapig naar Red Frog Marina. Ze gaan helemaal uit hun dak van de prachtige omgeving met de talloze mangrove eilandjes, genieten zittend op het voordek.
Na een uitgebreide zwempartij en een wandeling naar Red Frog Beach vatten we de terugweg aan. Net vóór het donker levert Tony hen weer af bij hun hostal. Zij hadden een enige dag en wij zeker ook. Weer eens wat andere "praat" dan die van collega zeilers.

De oplossing voor zijn probleemstelling heeft Tony weliswaar nog steeds niet. Hoeveel van die meisjes zullen we nog moeten meevragen?