Bocas Town.
Echt het droomstadje waar je tijdens je vakantie wil terecht komen.  Simpele, kleurige, houten hotelletjes. Toffe winkeltjes. Ontspannen sfeer. Het steelt meteen ons hart.

Wat hebben we terrasjes gemist. Dat merken we nu pas, als we, na het afgeven van onze "zarpe" voor Bocas del Toro bij de havenkapitein, het stadje inlopen. Ik weet wel, ook in België kon je enkel dromen van terrasjes, al was dat dan om een totaal andere reden.
Hier stikt het van de houten bouwseltjes over het water. Overal happy hour vanaf 17 u.  Een pint : 1 dollar, een Margarita : 2 dollar! Gevaarlijk!

Rugzaktoeristen.
Nog iets waarvan het krioelt : backpackers. Correctie :  meisjes backpackers. Tony maakt er een studie over. Hoe komt het dat je overal veel meer meisjes backpackers ziet?? Hij is er nog niet uit.

Maar vooruit, wij ontmoeten de uitzondering op de regel. Twee jongens, Vlamingen nog wel. Zij doen vrijwilligerswerk in Costa Rica en zijn in Panama voor een nieuwe stempel in hun paspoort.

Slechts één schoonheidsfoutje, bron van frustratie in Bocas. De internetverbinding.
Wíj kunnen er nog wel zonder, maar ik zie de reacties op de blog al voor me. Alweer veel te lang geleden dat we nog van jullie hoorden!!

Wifi.
Toen we pas vertrokken, was alles nog simpel. We hezen ons antennetje in de mast, plukten een onbeveiligd netwerkje uit de lucht en hup, surfen maar.  
Soms moesten we "tijd" op de wereldwijde snelweg kopen, maar nog steeds konden we rustig aan boord internetten.
Daar lijkt voorlopig een einde aan gekomen.
Nu moeten we naar de kant, laptops in de waterdichte rugzak, "to surf lijstje" in mijn hoofd of op papier, op zoek naar een internet café.

In Bocas is er echter vaak geen internettoegang. Nergens op het eiland. Je wil het gevloek en gemopper niet horen voor we doorhebben dat het níet aan onze laptop ligt. Een andere keer dan wellicht meer succes.

Weet dus dat elk tekstje mits nogal wat doorzettingsvermogen en het nuttigen van diverse, snel lauwe, frisdranken, op de blog komt.

bocas (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bocas (2)