Je hebt het al begrepen. We trekken de ganse week op met de duikers van Time to Dive (volg ook hun blog : timetodive1.blogspot.com) en leven dus vooral onder water.
Ik wilde je niet vervelen met ellenlange duikverslagen en enkel van de "betere" duiken vertellen. Moeilijk, moeilijk want, laten we nu, telkens als we de lucht uit ons vest laten en afdalen, vertrokken zijn voor weer een unieke ervaring.

Eerst is daar de ontdekking van het prachtig oranje en wit gestreepte zeepaardje. Ik noem het "Kaatje" naar dochter-vinder van dit zeldzame en zo goed tussen de sponsen verstopte diertje. De gidsen van Belmar zochten te vergeefs, zelfs met de markering er vlakbij en een beschrijving van de plek.

 

water (1)

 

Prachtige foto (en volgenden) genomen door JM.

 

Van de tarpons vertelde ik al. Die zien we intussen als een beetje opdringerige honden.

De "roggenduik" deden we op het spierwitte zand van duikplek "Invisibles". Ook hier zag "Arendsoog" Karen de twee prachtdieren het eerst komen aanvliegen...euh...zwemmen. Man wat een staart...twee meter, zeker. Ze lijken zo relaxt en langzaam tot je ze probeert bij te houden. Een uur blijft er eentje rond ons zwemmen. Als toemaatje toont hij ons hoe hij "aan tafel gaat".

 

water (2)

 

Fluorescerende buisspons.

 

water (3)

 

Pijlkrabbetje.

Prachtige schemerduik met de blauwe lipvisjes orgie tot ze zenuwachtig wegzwemmen...barracuda-alarm.
Onvergetelijk fluorescerende algen-streepjes in het donkere water van de nachtduik. "Zoutpier"duik tussen de palen van de steiger. Een echte aquariumduik midden tussen duizenden vissen.
Majestueuze, metershoge, miljoenen jaren oude, hardkoralen als kabouterhuisjes met paddenstoel-daken.
Van reuzengrote papegaaivissen, murenen, schorpioenvissen tot naaktslakjes, kappersgarnaaltjes, spinkrabbetjes...


Tenslotte de quasi onvindbare hengelaarvis. Een paar centimeter groot. Is het wel een vis? Hij kan niet zwemmen. Kruipt als een pad. Gifgroen. Verstopt achter het koraal. Op aanwijzing van kenners gevonden. Uniek!
Stop, stop. Te veel. Ons geluksgevoel kan niet op.
Tot we, via skype, het bericht krijgen van de vreselijke ziekte van één van onze beste zeil- en zielmaatjes. Pas terug in Nederland slaat het noodlot toe. Heel veel sterkte Henk en Joke.