Wat doen oma en bompa Jakker als ze thuis zijn?

Ze proberen echt de tijd te verdelen tussen zoon en dochter. Die twee wonen op een uurtje rijden van elkaar...dus we maken "tijdblokjes". En vermits Bert en Stefie vakantie namen om er voor ons te zijn (en ook een beetje om hun nieuwe huis in te richten) én de crèche dicht is, zijn we de eerste tijd vooral bij hen.

Terwijl Tony schuurt, schildert, graaft, maar vooral ...raad geeft en toezicht houdt (tikkeltje beroepsmisvorming), speel ik met de kindjes, stop ze in bad, ververs pampers, geef flesjes en mag het eerste groentepapje van Roxie maken en "inlepelen".

Ondertussen kunnen we het niet laten het nieuws van de Carieb, onze tweede thuis, te volgen. De regering van Curaçao is afgetreden. Orkaan Ernesto trekt over de Carieb. Welke eilanden lopen gevaar? Zou Baros al aangekomen zijn?

Zondag bezoeken we onze vroegere zeilstek aan het Grevelingenmeer. Hiervandaan zijn we meer dan twee jaar geleden vertrokken. Het lijkt alsof het gisteren was. We besluiten maar niet te gaan duiken met de rest van het TTD team. Het water is ons iets te koud en het zicht te slecht. Verwende stinkerds, dat zijn we. I know.

De betoverende zonsondergang over een bladstille Noordzee lijkt ons te willen zeggen : "Hé, waarom het zover gaan zoeken? Hier is de natuur ook schitterend, hoor. "


 

weerde (3)

 

weerde (5)

 

weerde (1)