Gouden Hoofd.
Oracabessa. Weer zo een tot de verbeelding sprekende prachtnaam in de eindeloze reeks exotische namen van stadjes en steden die we bezoeken.
Oro Cabeza : Gouden Hoofd, de naam die de eerste Spanjaarden aan dit oord gaven. Ook wij zien ‘s avonds de heuvel in de gouden gloed van de ondergaande zon. Een gouden hoofd? Zal wel.

 

James Bond Beach.
We verwachten hier een rustige, mooie ankerbaai en James Bond Beach. Klopt, het water is een spiegel. Na zes uur van het betere gooi- en smijtwerk, een kermisattractie gelijk, liggen we nu onbeweeglijk in 2,5 m diep water. Wij, de enige cruisers in de wijde omtrek. Dichtbij, een groot vissersschip dat wordt opgekalefaterd. Het strand is wat rommelig, de bomen overweldigend. Aan een kapotte steiger parkeren we onze Jak en gaan op verkenning uit.
James Bond Beach blijkt niet meer te zijn dan een groot grasveld met een aantal houten huisjes, het stijl huisjes waarin ze vroeger in Bokrijk wafels en ijsjes verkochten. Daar kan je, niet nu maar wellicht in het weekend, iets drinken. Kinderen zwemmen bij één van de strandjes. Men speelt er cricket, een groep meisjes traint hun cheerleaders act. We wandelen verder, ontdekken tussen de bomen drie wrakken van vliegtuigjes ?! We maken praatjes met de rasta’s in de kraampjes langs de weg. Steeds dezelfde conversaties : How are you doing? Where are you from? First time in Jamaica? Want to eat, drink something?  Eentje prijst zijn "Labster" aan, middels een bordje. Jamaicaanse schrijfwijze.

 

 

Goldeneye.
Het vroegere landgoed, Goldeneye, van Ian Fleming, schrijver van de James Bond boeken, is nu uitgebouwd (door Chris Blackwell van platenfirma Island Records, producer van o.a. Bob Marley, maar ook Robert Palmer, Cat Stevens …) tot het meest exclusieve resort van Jamaica. Wij roeien zomaar onder het bruggetje door, in de lagune, rond het privé eiland. De villa’s staan aan het water, lounge zetels, hangmat, kano, surfplank aan de eigen steiger. Voor mensen die goed in de slappe was zitten : 1.000 US$ voor een cottage per nacht, slik!

Geef ons dan maar de kuip van Jakker om te cocoonen. En Tony die met de prangende vraag blijft zitten : "Op welk van de drie strandjes hier was het dat de jonge Ursula Andress (in de film Dr. No) uit het water kwam en, in wat als de meest verleidelijke scene ooit de geschiedenis inging, recht op Sean Connery toeliep?"

 

Positie.
We zijn vanmorgen (vrijdag 07.02) weer vroeg vertrokken en jakkeren richting Discovery Bay. 20 knopen wind en dezelfde cake walk als twee dagen geleden. Dan krijg ik een sms van zoon Bert. "Wat is er aan de hand? Jullie zijn blijkbaar al twee dagen in India??" Oei, foutje gemaakt. W of E -lengte…halve wereld verschil.

We gooien voor de zoveelste keer onze vislijn uit…en zijn blij als ons prachtig gekleurd 'inktvis-aasje' er tenminste nog aanhangt als we ze binnenhalen.  Weer geen zelfgevangen vis vanavond. Wat doen we fout?

 

 

 

P2161219 (Medium)

 

Klasje op weg naar James Bond Beach park voor de "speeltijd" !