"Zo half elf, ik ga slapen. Even kijken of ik nog sms'jes kreeg....maar waar is mijn GSM?  Nergens te vinden?!  En die van Tony zie ik ook nergens! En wat vreemd, het grote luik boven de tafel staat helemaal opengeklapt, dat doen wij nooit!!!!!

O nee, we hebben  ongenood 'bezoek' gehad.

 

Vreemd is dat, je weet niet zo gauw te inventariseren wat je mist.

Maar uiteindelijk blijkt er ook nog geld gestolen, onze super kleine video camera (verjaardagscadeau voor Tony) een oude MP3 player en Tony's horloge.

 

Opeens klaar wakker, begin je te denken wat het belangrijkst is om onmiddellijk te doen.  Onze GSM's blokkeren voordat de dieven peperdure telefoontjes beginnen te doen.

Dus email aan hulplijn Karen met de vraag dat te doen.  Dank zij de I-pad, het is weekend en ze is niet thuis,  kan ze toch razendsnel reageren.

 

Tony probeert op de ankerplek uit te vinden of er nog slachtoffers zijn. Maar het is lang na 'sailors midnight' (21 u) en hij vindt slechts twee boten wakker.

Hij weet nu wel dat iedereen uit eten was aan de wal. Er was geen maan en onze boot was het best verlicht. Dat je ons luik op een bepaalde manier kan forceren, wist onze kapitein niet eens. Hij is meteen gaan uitproberen hoe dat kan.

 

Zaterdag antwoorden we aan iedereen die met zijn bootje langszij komt :  Non, ça ne va pas!!!! Dat we niet tevreden zijn en dat we er ruchtbaarheid aan zullen geven zodat andere zeilers hun conclusies kunnen trekken. Dan zal er heel wat minder voedsel- en andere hulp van de zeilers komen.

Velen beloven ons op onderzoek uit te trekken. We vragen Jean Jean, waar  we gisteren zaten te eten toen het gebeurde, of hij op ontdekking wil uitgaan. We zijn benieuwd.  Politie is er niet.

 

Monsieur Didier van het hotel denkt dat ze ondertussen de spullen al te koop hebben aangeboden in Les Cayes. Daar liggen onze GSM's dan tussen alle anderen tweedehands mobieltjes.

 

Dé koning van de Carieb is Digicel, zelfs hier in het armste land van het westelijk halfrond. En ook hier lopen vele jongeren rond : mobieltje in hun hand en oortjes in hun oren.

Natuurlijk gunnen wij hun dat.

 

Je weet ook dat je een risico loopt door hierheen te komen met al je rijkdom. En we zijn blij dat ze de laptops en andere apparaten met rust lieten.

 

Het zou pas de eerste keer zijn dat er wordt ingebroken in een jacht. 

Gaat Ile à Vache stilaan dezelfde kant uit als St. Lucia en andere St. Vincents?

Of hadden wij gewoon pech op ....vrijdag de dertiende!