Koninginnehapje, spruitjes, boontjes in spekreepje gerold, lekker gebraad met champignonroomsaus.
We zijn vanavond, samen met Dia en At (Angelique II), uitgenodigd aan boord van Calamares.
Professionele kok Walter (Oostenrijker) wil ons verwennen met typisch Belgische specialiteiten. Emmy (Nederlandse) heeft de tafel feestelijk gedekt. Wat een verrassing op de eerste dag van het nieuwe jaar. Bijzonder welkom ook, nadat we weer een uur beestenwerk hadden aan het voor de zoveelste keer schrobben van onderwater Jakker in troebel water, golven en wind.

Zo gezellig was het dat we pas om 23 u weer in Jak stapten. Daar zat afzakkertje,
Slivovitz, aan het eind, zeker voor iets tussen.

Emmy en Walter zullen we later nog wel terugzien. Ze zeilen van hier ook naar het noorden. Ile à Vache, Haïti, als alles naar plan verloopt.
Van Dia en At moeten we, als we binnen een paar dagen vertrekken, afscheid nemen.  Over hun hebben we een apart verhaal.
Alhoewel we hen hier pas in levende lijve ontmoetten, hebben we het idee deze super gezellige mensen al lang te kennen.

Want een aantal jaren geleden, toen we ons serieus begonnen voor te bereiden op deze reis en op zoek waren naar info, belandden we op de site van Angelique. Sinds toen zijn we hun avonturen blijven volgen. Het zinken van hun eerste Angelique. Hun dappere besluit op zoek te gaan naar een nieuw schip en gewoon verder te varen. Hun avonturen in de Pacific, bij de koning van Tonga enz. enz.

Ze hebben het gedaan en zijn nu na hun rondje wereld na 5 jaar terug in Curaçao.

Of dat ons ook ooit lukt?