Voor entertainment hoeven we dit weekend zelfs niet de boot uit. Gisteren en vandaag : laatste zeilwedstrijdweekend van 2011 op het Spaanse Water. Van Optimistjes (zaterdag) tot grote zeiljachten  (zondag), iedereen doet mee. Bijkomende moeilijkheidsgraad , al die jachties op anker. Er wordt gewoon tussendoor gekruist.
En omdat we toch wel erg dicht bij de startlijn liggen, gaan we toch maar ankerop. Er is immers plaats vrijgekomen achter ons.

De bemanningen hebben veel plezier, dat hoor je wel als ze terug binnenkomen. Zeilen is fun.


 

PC170831 (Medium)

 

Opti's en


PC180836 (Medium)

 

grote zeiljachten, allen willen ze eerste zijn.

 

Tenminste als alles goed gaat. Maar er spelen zich ook drama’s af. In de gratis shoppingbus naar Vreugdenhil gisteren hét gespreksonderwerp : de ondergang van de Felice. De Duitse Bavaria die we een paar weken geleden hier uit Curaçao hebben zien vertrekken, is aan de grond gelopen in Columbia, tussen Santa Marta en Cartagena. Ze werden gered uit hun reddingsvlot. Maar, zoals zo vaak, toen ze hun schip terugzagen, was het helemaal gestript en uitgebrand binnenin. Conny en Wolfgang zijn veilig maar ze zijn álles kwijt.

Hun wacht nu het papiergevecht met autoriteiten en verzekering. We duimen dat er snel een oplossing komt.  In deze kersttijd zou dat toch mooi zijn.


Kersttijd, ja, je kan er niet omheen. Op de radio klinken steeds meer kerstliedjes. Zelfs “Bakske vol met stro” kennen ze hier.
Wij doen ook mee.


Wij wensen iedereen een bijzonder prettige Kerst
en een 2012 vol plezier, geluk en gezondheid !

PC190853 (Medium)