Allemaal erg bedankt voor de warme verjaardagswensen !


Ons gezapige cruisersleventje, vorige maandag in een hogere versnelling gegooid, gaat in diezelfde versnelling verder. 

Dakar-rondrit.

Zondag een Dakar-rondrit op dit superdroge eiland waarbij we het nodige stof doen opwaaien. Wilde ezeltjes, flamingo’s, papegaaien we zien het allemaal. Cactussen, miljoenen van die stekelige planten.
Gebakken vis eten bij Lac Cai waar de locals "zondag vieren". Zelfs het lokale bandje ontbreekt niet. Aan de waterkant liggen de hoge stapels conch schelpen. Overblijfselen van jaren smakelijke lambie eten, zo heet het beestje dat erin zit. De erg decoratieve schelpen mag je niet mee naar huis nemen.

 

 

PB010668 (Medium)PB010669 (Medium)

 

 

 

 

 

 

 


 

 


Ezeltje.
We sluiten de safari af met een tochtje in de prachtige grotten, waar we tevergeefs proberen de vleermuizen niet te erg op te schrikken. Een ezeltje is er gekomen om te sterven. Zijn gebroken poot helemaal geïnfecteerd, overdekt met vliegen en maden.
We melden het aan de politie , ‘s avonds is het al uit zijn lijden verlost.

Mug.

Maar één diertje zal niemand die op Bonaire was licht vergeten…je draagt de sporen immers mee naar huis. Mug!
Rond deze tijd van het jaar zijn ze in ontelbare aantallen aanwezig. Op de boot vervelen ze ons vooral bij de ochtend- en avondschemering. Aan land is het echt verschrikkelijk. Je bent niet veilig in winkels en restaurants, waar ze spuitbussen anti-muggenspul op de toog hebben staan.

De mensen van de Time to Dive groep in het Belmar appartement slepen anti-muggenspiralen, kaarsen, spuitbussen aan in een poging de hele eilandvoorraad op te kopen, toch loopt nog iedereen rond met enorme rode bulten. “Witte” nieuwkomers lusten de muggen nog het liefst. Onze gebruinde (dikkere huid?) komt aan de beurt als er niks anders voorhanden is.

De grootste veldslag vindt plaats als je uit het water komt na een schemer- of nachtduik, massaal vallen ze aan op elk stukje huid. Een buitendouche nemen, quasi onmogelijk.

Mosquito-kot.

Maar de natte droom van elke mug is de wetroom oftewel het “mosquito-kot”. Het berghok waar de duikpakken, slofjes, jackets en vinnen kletsnat worden opgehangen.
Wolkjes muggen zitten letterlijk op de pakken, achter de slofjes…
Voor je binnenspurt om je pak te halen, bedenk je eerst waar je het gehangen hebt…tijd om zoekend rond te kijken is er echt niet.

Slapen is moeilijk met al die beten die ‘s avonds plots erger beginnen te jeuken. Alle zalfjes en pilletjes tegen de jeuk worden uitgeprobeerd.


Bonjnaj, Vlak Land, zo noemden de Arawak indianen dit eiland. Ik weet dat velen het zich zullen blijven herinneren als : Mosquito-eiland met een prachtige onderwaterwereld.

 


PB010684 (Medium)PB010686 (Medium)