Cadeautjes
Een supergrote “Grote Barracuda” en een zeldzame naaktslak, waarvan zelfs JM de naam (nog) niet kent….twee “cadeautjes van de zee” voor mijn verjaardag. Geweldig toch.
Deze twee helpen mij de pijnlijke kaap van 60 te nemen.
Ik weet het, ik mág gewoon niet klagen over dat stomme getal. Wie kan er nu zijn verjaardag vieren op een spot als deze.

Barracuda op de Hilma Hooker.
We staan weer vroeg op vandaag. Heel even is er tijd voor een kus- en cadeautjesmoment en voor het lezen van de talloze warme smsjes van thuis en dan op naar het wrak van de “Hilma Hooker”: Bonaires duikspot nr. 43. Speciaal om de duikers te plezieren is het schip daar gelegd. Weer vertrekken we gewoon te voet, van de kant, over het eerste stukje strand met stekelig koraal, naar het diepere water. Bij het wrak aangekomen, gaat eerst één groep wat dichterbij inspecteren. Als ik opkijk, man, is me dat schrikken. Een barracuda…niet veel kleiner dan ikzelf.
Volmaakt meester van de situatie hangt hij daar, doodstil en vlakbij. Komt even kijken wat wij in ons schild voeren. JM merkt hem op, heeft zijn grote onderwatercamera bij. Knip, knip, hij staat erop.  Zo is het wel goed, denkt de grote vis. En weg is hij, met één staartbeweging, als een pijl uit een boog.  Waw!


 


IMG_0194 (Medium)IMG_0200 (Medium)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naaktslak
Namiddag : een rondrit door het Slagbaai Nationaal Park. Prachtig cactuslandschap bewoond door schattige papegaaien. Maar de branding is te onstuimig om hier in het water te gaan voor een speciale duik. Mijn 25ste duik (ik heb heel wat te trakteren vandaag) op spot “Tailor Made“. JM maakt ons attent op een bijzonder mooie naaktslak. Zo een beestje zag ik nog nooit, zou het ook nooit zelf vinden, weet ik.

Na een verrassingsaperitief op Godot, met een fles bubbeltjes die ze wonnen bij een race, gaat het richting “It rains fishes”. Prima visrestaurant, met overheerlijke sushi en wat een cocktails.
Bonaire : culinair wel een verschil met de andere eilanden.  

Zeevonk
Verwend word ik ook nog de volgende dag. Want raad eens wie er nog op mijn verjaardag arriveerde ? Zeevonk! Zij hadden aan me gedacht en verrasten me met een warme knuffel en een typisch Bonaire cadeautje : een slavenhuisje.

Onvergetelijk, die dag van de gehate nieuwe voordeur.


 

IMG_0099 (Medium)IMG_0216 (Medium)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto's van JM !