Het is hier toch mooi, hé, op de Grevelingen. Zie die bosjes daar op Stampersplaat, het spierwitte schelpenzand aan de Archipel, de lichtgroene kleur van het ondiepe water. Euh...maar pelikanen?? En die donderende branding? Komaan, Jaklien, wake up! Het slaaptekort speelt je parten! Hou op met dagdromen. Venezuela, Los Roques, daar zijn we.

De zon brandt op onze kop. Ginds op het rif biedt een wrak al jarenlang weerstand tegen de allesvernietigende brekers. Fluo-groen schittert het water boven het rif.

 

Zoals afgesproken vertrekken we op de middag, de zon hoog boven ons. We varen noord, het Middle Dividing Reef dicht aan bakboord houdend, een aantal riffen stuurboord mijdend. Eigenlijk niet eens zo moeilijk dat "rifvaren" als je de kleuren kan "lezen". Dik probleem als je kleurenblind bent?

 

Prachtige mangrove eilandjes schuiven aan ons voorbij. Daar voor ons is Gran Roque al, het hoofdeiland. Op anker een klein cruiseschip : de kloek met vele kuikens-bootjes, met toeristen op uitstap, rond haar zwermend. Die varen naar Cayo Madrisqui waar het strand bomvol ligt met zonaanbidders.

Dus varen wij nog wat verder. Eilandjes om uit te kiezen, à volonté!

 

Islas Francisquis : een hoefijzer van eilandjes en rif omringt de goed beschutte baai.  Mens, wat een kleuren! Al deze schakeringen groen of is het blauw, kan je niet beschrijven.

Ook hier zoemen bootjes met frigoboxtoeristen af en aan. Geen lapje strand is veilig voor deze mensensoort verder nog uitgerust met parasol en strandzeteltje. Hier regeert burgemeester Lippens niet, da's duidelijk.

Stomverbaasd kijken we onze ogen uit. Voor ons zijn Los Roaues die haast onbereikbare droomeilandjes in het midden van de Caraïbische Zee...dat is hier precies het Klein Strand in Oostende op 15 augustus. Allemaal volk van het cruiseschip?!

 Maar we hebben geduld, rond 17 u verdwijnt al dat lawaai en...nemen de muggen de zaak over.

Voorlopig hebben ze Jakker nog niet ontdekt. Dat was gisteren wel anders. Toen zijn we op Godot moeten binnenvluchten mét onze Mexicaanse tortilla's.