Zondagnamiddag : Vlaams bezoek op de Jakker en niet zomaar wat bootmensen. Nee, echte expats! Zíj kunnen wat vertellen over het leven op Grenada. Hoe ze hier met open armen ontvangen werden. Hoe relaxed alles er aan toe gaat. Maar ook welk een lachertje de “autokeuring” is en hoe lang de aanschuivende rijen. In welke winkel je moet zijn om bepaalde dingen te kopen. Waar ze de lekkerste koffie van het eiland serveren.
We kletsen veel, zwemmen wat en moeten ons tentje spannen tegen de té felle zon recht op ons “terras”, de zon die ons vandaag geen green flash gunt.

Als er op een bepaald moment een cargo binnenvaart in de haven, beginnen Gerrit, Viviane en Nico al te likkebaarden, want dat schip heeft "hunne lekkere kaas" bij! Werkelijk alles moet per schip aangevoerd worden hier in Grenada en de regel is : onmiddellijk kopen wat je eventueel kan gebruiken. Het zou wel eens weken kunnen duren voor het opnieuw in de rekken ligt.

Met een pizza in de Victoria Bar van de marina sluiten we deze bijzonder prettige dag af.

Maar nooit gaan we slapen, zonder een laatste blik op de weerkaarten. We lezen op de site van de Liberty dat hun zeilboot, in de haven, orkaan Iréne prima heeft doorstaan. Boten verderop aan een mooring brachten het er minder goed vanaf. Twee staten worden door president Obama tot rampgebied uitgeroepen. 43 doden in de US. Vreselijke beelden! http://www.buzzfeed.com/mjs538/frightening-hurricane-irene-destruction-photos

Iréne gaat, Lee en Katia komen. Katia ligt klaar op de oceaan, wordt volgend weekend in de buurt van de Oostkust verwacht. Lee ontstaat in de Golf van Mexico, zou wel eens gevaar kunnen betekenen voor de staat Louisiana, de stad New Orleans en de Mississippidelta. Maak je over ons geen zorgen, wij zitten (voorlopig) goed hier.


En zo gaat het maar door. NOAA is al over de helft van het voorraadje hurricane namen en september moet nog beginnen.
2011: een jaar met een record aantal orkanen. Krijgen de weervoorspellers gelijk?