Heel ver weg hoor ik hem, ON2JF, trouwe Jos, zeiler en radio-amateur uit Overpelt. Tot drie keer moet hij het herhalen. Ik begrijp iets van zwaar onweer...omgewaaid...en drie doden. O nee, heeft hij het over Pukkelpop?! Vlug online op zoek naar de laatste krantenberichten. Daar kunnen we het lezen : ramp treft Pukkelpop. Ondertussen is het dodental opgelopen tot 4 en blijken er heel veel zwaar gewonden te zijn.   

Plots zijn we terug thuis…we woonden op een boogscheut van de weide van het bekende muziekfestival. Elk jaar aan het eind van augustus hoorden we ze weer. Flarden zware basdreunen drongen door boven het geluid van de TV. Ook onze kinderen namen vaak deel aan dit feest.
Dit jaar heeft het noodlot toegeslagen. Een kort zwaar onweer heeft de weide veranderd in een horrordecor met ingestorte tenten, verwrongen staal en geknakte bomen.

Wij zijn in gedachten bij de ouders thuis die kinderen verloren, bij de jongeren in shock door het gebeurde, bij de vele Hasselaren die spontaan festivalgangers opvangen, bij de radeloze organisatoren.

Het is hét gespreksonderwerp van ons Vlaams-Nederlands strandwandelclubje van 7 u ‘s ochtends. Hoe ver je ook van huis mag zijn, hier voel je intens meeleven.
Natuurkrachten, wij mensen zijn volledig machteloos aan hen overgeleverd. Hier op Grenada kunnen ze het weten, nog steeds wordt er aan het herstel van scholen en kerken gewerkt. Ivan is nog niet vergeten.

Het onweer in Hasselt was nauwelijks te voorspellen, plaatselijk als dit fenomeen is.
Wij houden weer twee monsters op de oceaan in de gaten, 40 en 50 % kans hebben zij om een cycloon te worden.
Maar die zien we tenminste aankomen, al zijn de prognoses over hun pad zoals steeds erg verdeeld.