Le Marin, Martinique, een beetje wereldzeiler weet het?hier moet je zijn voor al je aankopen, groot en klein. Van aardappelmesje tot wisselstukken voor onze eerste stuurman "Jefke". God weet dat Tony al jaren in elke serieuze jachtwinkel zoekt naar deze stukken. Hij wil ze gewoon in voorraad hebben just in case Jefkes hart het zou begeven. Telkens schudden de verkopers hun hoofd?je zal een nieuwe stuurautomaat moeten kopen. Hallo?enkel het mechanisch gedeelte kost al ? 1400, ben je gek!
Hier in Le Marin pakt de verkoper de motor, de lagers en tandwieltjes gewoon uit de kast achter zich. Het is allemaal tweedehands spul, maar nog prima in orde. Prijs : ? 130 , tel uit je winst!

Eens zien of er hier ook lood georganiseerd kan worden. Karen en (duik)vriend Jean-Marc komen met ons meezeilen vanaf donderdag.  Natuurlijk zal er gedoken worden en moet er lood zijn. Dat neem je niet mee op het vliegtuig dus gaan we op zoek om er te kopen of te huren. In gans Le Marin is er nu even niks meer te krijgen, we hebben alles opgekocht.


En dan is er de legendarische Leaderprice. Vraag maar aan Bert en Stefanie : alles hebben ze geproefd van chocopasta tot kaas, van chips tot fruitsap. En alles goed bevonden. Ok, de koffie was niet te drinken?maar daar vinden we wel iets op.

De Leaderprice : je weet wel het warenhuis met de dinghysteiger voor de deur en met  'Carrefourprijzen gedeeld door twee'.
De dure Caraīben zouden in het zuiden, de Grenadinen, waar we met ons bezoek heen willen zeilen, nog duurder worden, nog minder keuze hebben.
We laten ons hier dus nog eens goed gaan, dat zal je begrijpen. Ons bezoek mag vooral geen honger lijden.

En Tony, die zit alweer met zijn  GBkaart en een borstel onder de boot te krabben. Het loopt echt de spuigaten uit. Kieuwen, dat heeft die wederhelft van mij, echt waar. Hij zegt: "Enkel zo kan ik de onderkant glad houden, de antifouling is haast uitgewerkt."

Zouden die visjes, die altijd nieuwsgierig naar hem komen kijken, wellicht madammekes zijn met een vissenstaart?

Gisteren onder water, vanmorgen (om 6 u, vķķr de grote hitte en de harde wind) hoog in de mast : voor captain Tony "Pas ni pwoblem". Nog vlug de nieuwe cupjes (ook hier gekocht) van de windmeter in de mast geplaatst zodat we weer met fatsoen de windsterkte kunnen aflezen. Die dingetjes waren gewoon weggewaaid na de vorige herstelling van het asje in Point ā Pitre met de hulp van Bert.


Karen en Jean-Marc : Jakker en crew zijn er klaar voor.  Ook de nieuwe kuipkussens wachten op jullie.

 

Zoek het origineel....