We amuseren ons hier geweldig bij Roger en Marcella. “Doe alsof je thuis bent”, zeggen ze.  We zwemmen in hun pool in de prachtige tuin met de leguanen als gezelschap. We douchen ons uitgebreid en kunnen onze jerrycans vullen met water.
Wat je ook maar nodig hebt, ze bezorgen het je. Brood, groenten, fruit.  Ze kunnen je ook alles vertellen over wandelingen en hoe er te geraken.

Maar top of the bill is Rogers openluchtrestaurant. Van over het ganse eiland komen mensen naar hier om te eten. Gisteren was de directeur van de Amerikaanse medische universiteit ( Ross University School of Medicine) hier met een heel gevolg en vandaag komen Franse touroperators de heerlijke gerechten proeven. Vrijdag is het restaurant zelfs helemaal volgeboekt.
Wij genieten van de laatste avond met Mel en Pascal (de sympathieke Brusselaars die hier nu een kamer hebben, even geruild voor hun kajuit op de Alegria) en schipper Tom, die morgen de terugtocht naar Guadeloupe aanvatten.
Wíj blijven nog wat, voelen ons hier echt thuis.

Dus, zeilers, ben je Portsmouth beu dan is er de Sunset Bay Club. Jullie zijn  er meer dan welkom. Positie : 15°27 N en 61°27 W. Neem de oranje mooringboei. Ofwel kan je ankeren in zo’n 19-20 m diep water.
Alles wat je zeilershart begeert, is er:  van wifi, wasserij en provisies tot autoverhuur en mogelijkheid tot uitstappen maken over het eiland. Het is hier perfect veilig, het uitzicht is mooi en werkelijk niemand valt je lastig. Als je eens helemaal tot rust wil komen, slechts één plekje.
Marcella en Roger (die hier alles  16 jaar geleden met eigen handen opbouwden) verwelkomen je in het Vlaams (Hasselts, Oostends, Berings), Frans, Engels, Duits of Spaans en maken grapjes in, als het even kan, nog meer talen.  
Wat wil een mens meer !


 

P5182385 (Medium)P5182387 (Medium)P5182390 (Medium)


 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                    Tony en Roger