Gisterenavond waren we heel even illegalen want vóór je ingeklaard bent in Antigua, mag niemand aan wal. Je hijst de gele quarantaine vlag ten teken dat je nog niet langs de douane bent gepasseerd en mag die pas naar beneden halen als alle formaliteiten vervuld zijn. Overigens enkel door de schipper op te knappen.

 

Dus vanmorgen Tony met frisse tegenzin naar het kantoor van douane, immigraties en havenautoriteiten, die gelukkig in één gebouw zitten.

Anderhalf uur later komt hij buiten. "Vier keer opnieuw heb ik al onze gegevens moeten opschrijven," zucht hij. "En alles moeten ze weten over de Jakker. Zelfs hoeveel GPS'en wij aan boord hebben.  Maar ik ben vriendelijk gebleven en moest de douanier zelfs troosten, zo ellendig voelde hij zich omdat hij wist dat in Guadeloupe en Martinique alles met het intikken op één computerformulier gepiept is en bovendien gratis."

 

Nog Euro's gaan wisselen tegen EC (East Carribean) $ en dan kunnen we onze wandeling  over de heuvel, Middle Ground, tussen English en Falmouth Harbour starten.

Het is heel warm maar de wind blaast ons bijna van het pad. De heuvel is verlaten op een paar geiten na. We bewonderen de gele bloemen van de stervende agaven en vreemd rode "bloemen" op de ronde cactussen waaraan kolibrietjes zich te goed doen. Net op tijd zijn we hoog boven het startpunt van de race van vandaag. Keihard loeit de wind daar beneden. We horen het typische geluid van de genuaschoten (touwen) die gelost worden als de koers ruimer wordt. Dat is werken geblazen daar op al die schepen. We duimen voor de Vlamingen van de Derbisolar.

Dank zij hen hebben we heel wat info over het cruisen in de zuidelijke Caraïben.

 

Ook Tom Vanheule (Dreamsail) ligt hier met zijn boot. We zagen hem heel even in Gent op de Belgian Boatshow. Hij komt langs om reclame te maken voor Dominica, waar we zeker naar de Sunset Bay Club van Roger en Marcella moeten, Hasselaren zoals ik.

 

Ok, mensen, we proberen al die tips in onze oren te knopen.