Toen ik in Geel, met verkleumde vingers, een muntje in de kar van de Carrefour duwde, kreeg ik er visioenen van. Nu zijn we er zelf weer. Bij de winkelkarretjes van de Leader Price in Le Marin, de “Aldi” van de Franse Antillen. Ze staan letterlijk langs het ondiepe water, mangroven incluis. Wat een setting, deze prachtige tropische vegetatie.

Hier laad je niet je auto maar je dinghy vol inkopen.  Ook de veel duurdere Carrefour bevindt zich vlakbij. Winkelen is geen enkel probleem, dus leggen we een voorraadje aan.
Pas in Guadeloupe heb je deze winkelketens weer, of ze daar even makkelijk te bereiken zijn, dat moet je nog maar afwachten.

 

P3181773 (Medium)P3181774 (Medium)

P3181775 (Medium)

 

 

 

 

 

 

 

 

Als alle flessen en blikjes, koekjes en chips weer een eigen plek hebben, varen we de enkele mijltjes naar St. Anne, geliefkoosde ankerplek aan de ingang van de baai van Le Marin.
Daar aangekomen voel ik het, die vervelende rugpijn waardoor je niet meer echt rechtop kan lopen. Toch te veel hooi op mijn vork genomen?
Captain Tony verwent me met een dinertje van kip met aardappelpuree en appelmoes, terwijl ik mijn rug laat rusten.

Morgen geen werkdag voor mij maar rustig genieten van het uitzicht op het exotische strandje van St. Anne en van de  bedrijvigheid op de jachten rondom ons.
Toch ver te verkiezen boven thuis met rugpijn voor de TV hangen!