Het decor is dat van een film. De film : “Doctor Dolittle” uit 1967. Rex Harrison “talks to the animals“. Ze teren hier nog steeds op deze prent uit de oude doos. Zo is er een Dolittle restaurant, een Dolittle express.

Marigot Bay, zo heet deze baai, is nog steeds prachtig. Een hurricane hole : smal, omzoomd met steile junglebegroeide bergen. Een kleine spierwitte landtong bezaaid met honderden cocospalmen. Daarachter de beschutte lagoon. Ten tijde van de film moet het hier totaal ongerept geweest zijn. Het paradijs?

Nu wordt dat paradijs bevolkt door boatboys. Van zodra je de baai invaart, zijn ze daar. Hoed kopen, fruit kopen, helpen met aanleggen aan een mooringboei? Maar ze zijn niet al té opdringerig, accepteren een “No, thanks” met de glimlach, some other time, man!

Ook de megagrote catamarans, overladen met toeristen van de cruise schepen uit Castries vlakbij, komen een blik werpen op de baai. Draaien een rondje in de lagoon en zijn weer weg. Been there, done that, bought the T-shirt!

En dan is daar nog de steiger voor superjachten en grote charterboten in het kleine haventje. Als je die naar je baai kan lokken, zit je goed, natuurlijk.

Maar ‘s morgens en ‘s avonds is de baai nog van de jachties. Heerlijk rustig met de geluiden en geuren van de natuur.

Ook Vivente (vivente.reismee.nl) en La Luna (www.laluna-opzee.nl), collega vertrekkers, laatst gezien in Mindelo, Cabo Verde, liggen hier in de baai.

In Chateau Mygo, de leukste tent van de baai, is het altijd happy hour, toch als je Piton bier bestelt. Je krijgt er dan gelijk twee. We maken er een aantal soldaat, samen met Patrick en Judith (Vivente) en proberen boven een stel luidruchtige Amerikanen uit toch nog wat te vertellen.
Als we dan eindelijk naar bed willen, begint het daar te gieten. Nog even wachten dus en wat socializen met de Amerikanen. Zeven broers die hier de 50ste verjaardag van één van hen komen vieren op een charterboot. Als ik zeg dat we Belgen zijn, vraagt één van de schoonbroers me of ik weet wie Roland Duchâtelet is. Hij heeft vorige week nog een ontmoeting met hem gehad. Wat is de wereld klein!

Na de regenbui tuffen we met een kletsnatte Jak terug naar huis. Achter ons ligt weer een volgend superjacht op anker. Barbie……van de Barbie poppen?

 

 

P2021566 (Medium)

P2021583 (Medium)P1301536 (Medium)