Alsof ze op de catwalk loopt, zo komt ze op ons toe. Bevallig blauw kleedje. Een zwarte sjaal over haar schouders, accessoir waar ze mee wappert en manipuleert als de models die haar voorbeeld zijn. Zwarte modieuze kousen, met tekening, over haar al even zwarte benen. Even voorstellen : de office-girl van “Liferaft & Inflatable Center” waar we vanmorgen afmeren om de bodem van Jak te laten herstellen.

Nee, wij hebben geen polyesther bodem. Met opzet zo gekocht opdat we de hele bijboot dan, in een tas, binnen in Jakker kunnen opbergen. Maar er is een gaatje in de bodem, elke morgen moeten we nu pompen om geen slappe “vod” op het water te hebben. Beu zijn  we het !
Tony krijgt het ding niet geplakt. Foute lijm? En/of nog meer onvindbare gaatjes?
Hier gaan ze het oplossen. Jakker mag de ganse dag aan hun steiger blijven liggen.

Maar wat is het hier heet in de haveningang!!! Geef ons maar de koelte van een ankerplek, altijd waait er dan een heerlijk frisse wind door de boot. Veel werk verzetten we vandaag niet. Daarenboven is Tony nog verkouden, remember. We poetsen Jak met zeewater. Ook de zwarten die vlakbij aan jetski’s en motorboten werken, houden talrijke pauzes tussen het slome werken door.  Energie, bij deze temperaturen, ik weet ook niet waar je ze moet blijven halen. Toch wandelen we rond de lagoon naar de marina en terug en rond 16 u kunnen we Jak weer helemaal in elkaar zetten. Bodem keihard.
Op twee plekken zaten piepkleine gaatjes, zo vertelt men ons.

Daar gaat Tony een licht op. Niet de jongetjes op de Kaap Verden, waar we tot nog toe op  vloekten, zijn de zondebok…maar de zo broodnodige metalen kabel met hangslot om Jak vast te maken aan de dinghy steigers. Je kán je bijboot gewoon niet met een touw vastleggen, als al de anderen een metalen kabel gebruiken. Je zou de enige boot zijn die zonder tang of werktuig te pikken is ….  

Aan die kabel zat een draadje los, een echt weerhaakje is dat dan …..kan je je voorstellen wat zo een soort naald doet als het over een opblaasbodem schuurt? Dat moet er gebeurd zijn. Nu hebben we een kabel met wit plastic rond .

Die gaatjes : eigen schuld, dikke bult. Hadden we maar meteen een goeie kabel moeten gebruiken. Niks herstellen onder garantie.

 

 

P1311540 (Medium)P1311541 (Medium)P1311545 (Medium)