Het is half negen. Toch staat de vrouwelijke ranger van het Nationaal Park ons al op te wachten als we de steiger oplopen. “Good morning "en of we ook de fee willen gaan betalen aan de ingang. Ze loopt wel even mee.
Tegen dat we daar aankomen, weten we dat haar verloofde een Fin is, dat ze Finland al een paar keer bezocht, nooit in de winter en dat ze St. Lucia nooit zal ruilen voor dat koude land…
Ok, onze wandeling kan beginnen. Jambe de Bois (de eerste, een Franse piraat, om hier voet aan land te zetten) gebruikte de heuvel als piratennest om Spaanse schepen te overvallen. Maar de overblijfselen die je kan bezoeken, stammen uit de tijd van admiraal Rodney (1778) die hier een fort bouwde om de Franse vloot in de gaten te houden. De keuken, de verblijven van officieren en van de soldaten, het fort met een paar kanonnen bovenop de heuvel, dit alles is neergezet in een wat spookachtig decor, mét botanische allure want wat een prachtige bomen en struiken.

Beloning voor de steile klim heuvelopwaarts : het fraaie uitzicht op de boten voor anker.

Het is pas na de klimpartij over de rotsen tot aan de Carib Cave, als we in de Bar "Jambe de Bois" aan een collaatje sippen, dat Tony plots zegt :" Ik denk dat ik verkouden ben! "

Verkouden...in de Caraïben...kan dat?


 

P1301520 (Medium)P1301523 (Medium)P1301529 (Medium)