Wat een enorme vogel zo een Boeing 747. Hij heeft zijn naam, Jumbo, echt niet gestolen.
Een heel dorp lossen ze op het vliegveld van Fort de France en ergens daartussen loopt Karen. Ze slaagt er zelfs in als één van de eersten door de deuren te stappen. Met een uurtje vertraging sluit ik haar, rugzakken en al, in mijn armen. Wat een gevoel!

Nog vlug even gedag zeggen aan onze Waalse vrienden van de Nutz, die hier de vriendin van één van hun afhalen, en op weg terug naar Fort de France. Onze poging om met de goedkope ‘taxi public’ terug te rijden, mislukt deftig. Er is niet echt een halte. De vriendelijke man heeft me wel uitgelegd waar we moeten wachten. We sjouwen erheen maar hebben wellicht te weinig geduld. Dan maar de keidure taxi op de luchthaven.
En zie, daar aan de oprit van de autosnelweg passeren we een groepje vrouwen die wachten op onze ‘taxi public’. Jammer.

Op de Jakker wacht de nieuwjaars-champagne. Ook de meloen en ananas smaken verrukkelijk. Daarvoor gingen we vanmorgen al vroeg op pad naar de Marché Couvert. Maar de komst van Carla Bruni (Madame Sarkozy) probeerde roet in het eten te gooien. De Sarkozys zijn namelijk op bezoek in Martinique en madame had besloten vanmorgen ook wat patatjes te kopen op de markt. Maar ‘boodschappen doen 'krijgt als je presidentsvrouw bent wel een heel andere dimensie. De halve binnenstad rond de markt afgesloten, honderden politiemensen op de been en op de motor, veel volk dat zich komt vergapen, de markt gewoon gesloten tot na haar vertrek. Daar hebben we dan maar op gewacht.
Karen is tenslotte voor ons een VIP!

VIP die nu, een gat in de nacht voor haar, lekker gaat slapen om morgen te beginnen aan een verkwikkende vakantie.


 

 

P1071447 (Medium)P1091458 (Medium)P1091465 (Medium)