Verzonden via W2LK

 

"Jakker, Jakker, Jakker. This is Hullabaloo, Hullabaloo!"
Daar heb je Craig terug aan de marifoon en hij ontvangt ons antwoord nu ook. Gisteren lukte dat niet. "Nice!" Ja, leuk opnieuw van hem te horen en van zijn experiment. Hij probeerde namelijk noord te zeilen, een half graadje maar. Daar belandt hij bijna meteen in een windstilte! Echt waar. Ligt die lijn dan echt op 15° N ? En kunnen die weermannen dat zo nauwkeurig voorspellen? Chapeau.
Dus, hij is terug komen afzakken en weer dichter in onze buurt op zo een 8 mijl. Zien kunnen we hem nog niet.

 

Hier is wel wind alleen hij mocht wel iets harder waaien. Wij zeilers zullen wel nooit content zijn zeker. Och ja, na die slechte nacht, kan ik wel wat rust gebruiken, want ook de golven zijn minder hoog vandaag.

 

Tony doet zijn dagelijkse klusjes : aan dek alles van touwen tot want controleren op gebreken, de schroeven van Pierke aandraaien. En dan meldt hij zich als vrijwilliger om fruit en groenten aan een grondige inspectie te onderwerpen. Geen leuke taak. Helemaal met je hoofd onder de tafel zitten rommelen in die bakken.  Vertelde ik al dat we de bewaarmethode van de Blauwe Pinquin toepassen. Geweldig systeem. Twee plooibakken onder de tafel vastgezet. Eentje met fruit, eentje met groenten. De meest robuuste exemplaren komen onderaan en dan maak je laagjes met krantenpapier ertussen. Alles ligt dan lekker in het donker.
De "inspecteur" sprokkelt de meest rijpe groenten, voilà, ons dagmenu.

 

Bananen dat is weer andere koek. De gele zijn al lang op. Van de groene is de stam beschimmeld. Als ik dat eraf snijd, druipt het sap eruit als bij een ficusplant. Wat is dat plakkerig spul en pikzwart wordt het bovendien. Leuk op mijn pasgewassen handdoek ..

 

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com