Verzonden via W2LK

 

Stel je voor. Het is 10 u 's morgens en het is weer fucking warm, uitdrukking totaal voor rekening van Tony. Plots klinkt uit luidsprekers in de hoofdstraat van Mindelo (Saõ Vicente) "We wish you a merry Christmas". Een soort Afrikaanse versie, maar goed.
Tezamen met de kerstverlichting in de vorm van sterren, engeltjes en kerstbomen boven de straten en de opblaasbare kerstmannen aan de ingang van winkeltjes moet dit voor een echte kerstsfeer zorgen. Wij hebben er moeite mee. Bizar is het. Er lijkt iets helemaal niet te kloppen. Wij krijgen geen kerstgevoel.

 

Ons bekruipt hier eerder een soort "vertrekkerszenuwen". Elke boot die hier ligt, begint binnenkort aan "de" oversteek. Iedereen is er mee bezig. Het gespreksonderwerp : wanneer vertrek je en waar ga je aan land?

 

The place to be voor zeilers : de Clubo Nautico. Hier kan je die stress wat bedwingen met grote literflessen Strela en zoveel glazen als er personen aan de tafel zitten.

 

Vanavond zakken we nog een keer door vóór het vertrek van de Nederlandse vloot die gepland is op donderdag. La Luna, Abel T, Vivente, Tin Hau, Wizard, Moonrise en talloze anderen trekken dan het zeegat uit. We wensen hun fair winds en willen hun op het einde van de week achterna zeilen.

 

Eerst steken we nog met de veerboot  over naar Saõ Antaõ voor een door de Narid sterk aanbevolen bezoek aan dat prachtige eiland.

 

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com